• onze waardering

Recensie: Get your sh*it together RECENSIE

Sarah Knight, de bestsellerauteur van Don't give a fuck, heeft een nieuw boek geschreven. Waar ze eerst liet zien hoe je een opgeruimd hoofd kreeg door minder aandacht te besteden aan de dingen die anderen belangrijk vinden, laat ze nu in Get your sh*it together zien hoe je je leven op orde krijgt. Op een directe en hilarische manier geeft ze je handvaten waardoor je stopt met je zorgen maken over wat je zou moeten doen, je afmaakt wat je nog moet doen en start met wat je wil doen. Ze gebruikt regelmatig haar eigen leven als voorbeeld. Zo had ze zelf een baan waar ze doodongelukkig van werd, die wel al haar tijd opslokte. Ze is erin geslaagd iedere dag wat geld te sparen om uiteindelijk ontslag te kunnen nemen en met haar echtgenoot naar de Dominicaanse Republiek te verhuizen. 

In dit zelfhulpboek worden geen grootse statements gemaakt over hoe je zielsgelukkig kunt worden of je leven compleet kunt veranderen. Sarah Knight komt juist met simpele en kleine handvaten die het dagelijks leven een stuk aangenamer kunnen maken. Dat maakt de kans dus ook groter dat lezers deze tips ook werkelijk gaan toepassen. Maar eigenlijk is dat nog niet eens de belangrijkste reden om dit boek te gaan lezen. Sarah Knight is namelijk gewoon ongelofelijk hilarisch. Ze heeft een losse, vlotte en bovenal grappige manier van schrijven waardoor je op iedere pagina wel een keer hardop in lachen uitbarst. Haar zelfspot, droge humor en hilarische associaties zorgen ervoor dat je het boek Get your sh*it together binnen enkele dagen verslonden hebt.

Soms zijn de adviezen misschien een beetje een open deur. We weten allemaal dat to-do lijstjes werken en een doel makkelijker te behalen is in kleine stapjes, maar dat wil niet zeggen dat we ons daar ook altijd aan houden. Toch zet Sarah Knight je wel degelijk aan het denken en slaagt ze erin met vernieuwende praktische tips op de proppen te komen zonder je een slecht gevoel over jezelf te bezorgen. Daar blijft het niet bij. Ze besteedt ook aandacht aan onderliggende redenen van uitstelgedrag, zoals perfectionisme, faalangst en gebrek aan zelfkennis. Door ook haar eigen verhaal en haar eigen beperkingen te noemen voelt het niet veroordelend. Door het hele boek heen behandelt ze verschillende type mensen (waarvoor ze Alvin and the Chipmunks als metafoor gebruikt) waardoor bijna iedereen zich in het boek zal herkennen.

Kortom, Get your sh*t togerther is een nuttige maar bovenal hilarische gids die ervoor zorgt dat je je leven iets meer op orde krijgt, of in ieder geval in lachen zal uitbarsten. 

Get your sh*t together

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Get your sh*t together van Sarah Knight gaat over uitvinden waar je wel f*cks om wil geven, de kracht van negatief denken, minder uitgeven en meer besparen, je angsten managen, tools om je sh*t op orde te krijgen, een einde aan de bullshitcyclus maken, vermijdingsgedrag voorkomen en megaveel andere goeie sh*t. 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Don't give a fuck

Zoek in artikelen