• onze waardering

Recensie: Duet met jou RECENSIE

Recensie: Duet met jou - Dani Atkins

Op de universiteit waren Ally en Charlotte vriendinnen. In die tijd had Ally een relatie met David, maar uiteindelijk kiest David toch voor Charlotte en trouwt met haar. Dit betekende het eind van de vriendschap tussen de vriendinnen en sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien. Jaren later belanden David en Joe, de man van Ally, tegelijkertijd op de intensive care van een ziekenhuis. Daar treffen de twee vrouwen elkaar na jaren weer in de familiekamer. Beide vrouwen zitten in spanning, want het is onzeker of hun mannen het redden. Brengt deze spannende nacht de vroegere vriendinnen weer bij elkaar?  

Dani Atkins heeft met Duet met jou een indrukwekkende en ontroerende roman geschreven. Duet met jou start met de verhalen van David en Joe waarbij duidelijk wordt hoe zij in het ziekenhuis zijn beland. Daarna draait het boek om hun vrouwen Charlotte en Ally. Wanneer zij in het ziekenhuis aankomen, weten ze niet hoe het met hun man is, alleen dat het ernstig is. In de familiekamer wachten ze op nieuws over de toestand van hun man. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, ontmoeten deze voormalige vriendinnen elkaar in die kamer, waarbij veel oud zeer naar boven komt. 

Naast de gebeurtenissen van de lange nacht in het ziekenhuis wordt er ook teruggeblikt op de studententijd van Charlotte en Ally en de periode daarna. Door deze flashbacks wordt duidelijk wat er in het verleden allemaal is gebeurd en waardoor er afstand is ontstaan tussen de vriendinnen. Hierdoor worden de personages steeds meer ingekleurd en leer je de hoofdpersonen steeds beter kennen. De flashbacks zijn erg uitgebreid en zijn een rustige tegenhanger van de heftige gebeurtenissen in het ziekenhuis. De afwisseling van heden en verleden zorgt voor een prettige afwisseling, waardoor het boek lekker wegleest. 

Ally en Charlotte zijn heel verschillende vrouwen: Ally is serieus en naïef en daarmee heel anders dan Charlotte, die graag lol maakt en veel oppervlakkiger is. Deze tegengestelde karakters zijn boeiend en hebben beide herkenbare trekken, waardoor je met de vrouwen mee gaat leven. Wanneer Ally en Charlotte elkaar voor het eerst zien bestaat er afstand tussen de vrouwen, veroorzaakt door de gebeurtenissen uit het verleden en onderling wantrouwen. De heftige nacht die Ally en Charlotte in het ziekenhuis beleven heeft grote impact op de vrouwen, waardoor de vrouwen gedurende de nacht nader tot elkaar komen. 

Schrijfster Dani Atkins heeft de vrouwen realistisch en levensecht neergezet en weet daarbij de gevoelens van de vrouwen goed over te brengen. Er zitten een aantal ontroerende en hartverscheurende momenten in, waardoor je als lezer af en toe een traantje zult wegpinken. 

Gelukkig eindigt deze roman met een mooi afsluitend hoofdstuk, zodat je voor een groot deel weet hoe het afloopt met de hoofdpersonages. Duet met jou is een hartverscheurende, maar toch ook mooie roman over twee vrouwen die een turbulente nacht meemaken.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Duet met jou - Dani Atkins

Duet met jou

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally's eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl top 6: Maart 2015

  • Winnen: het boek van de maand: Versplinterd! {afgelopen}

  • Maart 2015: Versplinterd

  • Recensie: Versplinterd

  • Chicklit.nl top 6: augustus 2018

Zoek in artikelen