• onze waardering

Recensie: Het Pleidooi RECENSIE

Recensie: Het Pleidooi - Steve Cavanagh 

Als voormalig oplichter weet advocaat Eddie Flynn als geen ander hoe de duistere kanten van de onderwereld in zijn werk gaan. Maar de bovenwereld is minstens zo angstaanjagend. Wanneer de FBI Eddie vraagt om ervoor te zorgen dat een rijke cliënt van advocatenkantoor Harland en Sinton wil getuigen tegen de firma weet Eddie instinctief dat er iets niet klopt. Maar hij moet meewerken, want de FBI heeft belastende informatie over zijn vrouw Christine.

Het Pleidooi begint direct met een spannend proloog, waar vanaf het eerste hoofdstuk in pakweg 400 bladzijden naartoe wordt gewerkt. Best een dikke pil voor thrillerliefhebbers die gewend zijn aan minder bladzijden, maar dankzij de fijne schrijfstijl van Steve Cavanagh goed te doen. De spanning zit er vanaf moment één goed in en het draait allemaal om de vraag: Wat is de aanleiding van de heftige gebeurtenis in de proloog? Met die vraag in het hoofd begint het verhaal.

Eddie moet ervoor zorgen dat zijn cliënt niet in de gevangenis terecht komt, maar ook dat zijn vrouw er niet terecht komt. Het is een race tegen de klok, want zij moeten alle drie zien te overleven terwijl de strijd in rechtszaal doorgaat. Lukt het Eddie om hier levend uit te komen?

Vanaf bladzijde één wordt het personage van hoofdpersoon Eddie Flynn duidelijk op papier gezet. Hij is altijd voorbereid, op zijn hoede, maar vooral intelligent. En die intelligentie maakt Het Pleidooi een interessant boek om te lezen. Ook het feit dat niet alleen de standaard en “typische” criminelen in het verhaal voorkomen geeft het verhaal een spannende twist. De slinkse manier hoe Eddie te werk gaat in de rechtszaken is geen moment saai. Steve Cavanagh schrijft op intrigerende wijze en de lezer krijgt bij het gevoel het idee echt mee te kijken in het interessante brein van de hoofdpersoon. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de schrijver zelf mensenrechtenadvocaat is.

Het eerste aanzicht van Het Pleidooi leek me “saai”, maar in dit geval geldt: don’t judge a book by it’s cover. Hoewel ik soms opkeek tegen het aantal bladzijden dat nog gelezen moesten worden en het begin iets te langdradig was, vond ik het uiteindelijk een geweldige thriller. Actie, spanning en interessante personages maakten Het Pleidooi vijf hartjes waard. 

Dit was de Chicklit.nl recensie van Het Pleidooi - Steve Cavanagh  

Het pleidooi

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Advocatenkantoor Harland & Sinton is al jarenlang de spil van een wereldwijd fraudenetwerk, maar nu zit de FBI hen op de hielen. Wanneer David Child, een rijke cliënt van de firma, wordt gearresteerd op verdenking van moord, vraagt de FBI Eddie Flynn om ervoor te zorgen dat Child wil getuigen tegen Harland & Sinton. Zodra Eddie David Child ontmoet, weet hij instinctief dat de man onschuldig is, ondanks het overweldigende bewijs tegen hem.

    Maar de FBI is in het bezit van belastend materiaal over zijn vrouw Christine en voert de druk gestaag op. Voor Eddie is dat het begin van een adembenemende race tegen de klok: niet alleen moet hij Childs onschuld zien te bewijzen, hij moet ook voorkomen dat Christine in handen valt van de FBI of van de gewetenloze advocaten van Harland & Sinton…
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Dert13n

  • Fifty fifty - Steve Cavanagh

  • Recensie: De getuige

  • Verdraaid - Steve Cavanagh

  • Recensie: Geen tijd om te sterven

Zoek in artikelen