• onze waardering

Recensie: Een lucht vol Franse dromen RECENSIE

Recensie: ​Een lucht vol Franse dromen - Michelle Visser

Prachtige landschappen om bij weg te dromen, heerlijke Franse kazen en wijnen om van te genieten en dit gevoel delen met vrienden. Dat is waar Een lucht vol Franse dromen over gaat. Oftewel, zoek je een zomerse feelgood roman om je even te wanen in Frankrijk, zoek dan niet verder.

Om te beginnen, deze nieuwe roman Een lucht vol Franse dromen van Michelle Visser is het vervolg op 'Het huis met de blauwe luiken', waarin Anneloes, ook wel Loes genoemd, ontdekt dat haar echtgenoot waarop ze stapelverliefd is vreemdgaat. Ze vertrekt uit Wassenaar en begint een chambres d'hôtes in Frankrijk. In dat boek maken we kennis met haar leven in Frankrijk, de problemen die ze heeft als beginnend ondernemer, maar ook de vriendschappen die ze maakt. Aan het einde van dit boek heeft ze een prachtige locatie voor zichzelf gecreëerd. Ik merkte dat ik soms het gevoel had informatie te missen, doordat ik het eerste boek niet heb gelezen. Echter gaat het vooral om details, bijvoorbeeld over hoe bepaalde vriendschappen tot stand zijn gekomen. 

In het vervolg zien we hoe Loes haar onderneming tot een succes probeert te maken. Ze heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan en breidt haar aanbod uit. Zo probeert ze nieuwe manieren uit voor wat extra inkomsten, maar wordt ze ook onderdeel van de lokale bevolking, iets wat goed van pas komt in een dorp met slechts 350 inwoners.

Een lucht vol Franse dromen is een typische Chicklit: een heerlijke feelgood roman, is lekker vlot en daardoor toegankelijk geschreven en een tikje voorspelbaar. Michelle Visser heeft een prettige schrijfstijl en weet de verschillende personages een eigen karakter te geven. Sommige worden uitgebreid beschreven, anderen hebben een kleinere rol. Zoals een Nederlandse familie die een aantal dagen bij haar verblijft. Ze hebben een korte rol in de roman, maar dragen toch bij aan de ontwikkelingen die Loes doormaakt en hun bezoekt maakt dat ze een bepaalde richting kiest voor haar chambres d'hôtes.

Iets waar je wellicht even aan moet wennen is dat er soms periodes worden overgeslagen in het boek, die vrij onverwachts om de hoek komen. Letterlijk, want als je een pagina omslaat begint er een nieuwe situatie. Dit zorgde ervoor dat ik soms even uit het verhaal werd gehaald en terugbladerde of ik zelf iets had gemist. Maar door verder te lezen zat je ook zo weer in het verhaal.

Michelle Visser heeft een sprekende roman neergezet waarin je je waant in Frankrijk, in haar mooie chambres d'hôtes. Een echt zomers boek, perfect om te lezen in dit herfstachtige weer.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Een lucht vol Franse dromen - Michelle Visser

Een lucht vol Franse dromen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

  Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Opstand

 • Recensie: Huis met de Blauwe Luiken

 • Recensie: Eline

 • Geluk komt in de zomer - Michelle Visser

Zoek in artikelen