• onze waardering

Recensie: Easy Vegan met Julie RECENSIE

Recensie: Easy Vegan met Julie - Julie van den Kerchove

Steeds meer mensen eten veganistisch en ook vegetariërs maken soms een veganistisch uitstapje. Er komt een heleboel bewustwording bij kijken en Julie van den Kerchove helpt geïnteresseerden hier graag bij. De auteur laat in haar boek Easy Vegan met Julie. 65 snelle recepten voor meer energie, zien dat veganistisch eten niet meer tijd hoeft te kosten zolang je maar goed voorbereid bent. Ze geeft de lezer dan ook een inkijkje in haar voorraadkast en doordat veganistisch eten steeds normaler wordt, is alles ook bij de gewone supermarkt te halen. Althans, dat beweerd de auteur, helaas heb ik geen amarant bij mijn eigen supermarkt kunnen vinden. Gelukkig geeft ze bij enkele recepten alternatieven voor ingrediënten waardoor het toch veelal mogelijk is de gerechten te bereiden.

In haar voorwoord blijkt het boek niet alleen veganistisch te zijn maar ook deels gebaseerd op het 'raw food' principe. Dit houdt in dat ingrediënten verhit mogen worden tot maximaal 50 graden, zodat alle vitaminen en mineralen behouden blijven. Veel recepten voldoen aan dit principe, maar er zijn ook genoeg warme maaltijden te vinden die in een oven of een pan bereidt worden. Julie van den Kerchove geeft daarnaast tips over het besparen van tijd, Easy Vegan met Julie heeft niet voor niks als ondertitel '65 snelle recepten voor meer energie'. Verwacht tips als het kopen van ingrediënten in bulk, het klaarmaken van eten in de avond en het portioneren van ingrediënten in handige bakjes en zakjes. 

Mooie grote, heldere foto's sieren het boek en de gerechten zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Het boek is ingedeeld op de verschillende eetmomenten en ieder recept is voorzien van een korte persoonlijke noot. Daaronder vind je de duur van de bereiding, hoe lang het houdbaar is in de koelkast, voor hoeveel personen het is en natuurlijk de ingrediënten. Als je boodschappen hebt gedaan naar aanleiding van het voorraadlijstje van Julie, zet je veel gerechten in een hand om draai op tafel. Je zult ook zien dat je vaak dezelfde ingrediënten gebruikt voor verschillende recepten, wat heel fijn is want het voorkomt zo de alom bekende vergeten potjes achterin je keukenkastjes.

Omdat ik zelf nogal moeite heb met het variëren in mijn ontbijt, besloot ik de amarantpap met gebakken appeltjes te maken. Helaas had de supermarkt in mijn stad geen amarant, maar gelukkig gaf Julie als tip om het eventueel te vervangen door haver, wat ik wel had. De haver moest ik aan de kook brengen met anderhalve kop water en zachtjes 10 minuten laten door pruttelen. Omdat ik zelf geen veganist ben en mijn pap graag met melk maak, keek ik enigszins bedenkelijk naar mijn pannetje. Gelukkig mocht er aan het eind nog amandelmelk doorheen waardoor het nog enigszins romig werd. De geur was heerlijk, maar toen ik een hap nam moest ik moeite doen om het door te slikken. Het smaakte droog en vooral smakeloos, dit was geen succes.

Easy Vegan met Julie

Misschien zouden de pindakaaskoekjes mij meer kunnen bekoren. Havermout, amandelmeel, pindakaas, amandelmelk en vanille, binnen 20 minuutjes had ik een veganistisch koekje in mijn handen. Maar ook dit was droog en had vrij weinig smaak. Misschien komt het omdat ik zo gewend ben aan melk en boter en de vettigheid en romige smaak die dit geeft aan gerechten. Maar de twee recepten die ik heb getest konden mij niet bekoren, ondanks de mooie foto's.

Easy Vegan met Julie

Easy Vegan met Julie is een mooi vormgegeven kookboek, met makkelijke recepten en mooie foto's. Helaas kon ik de smaak van de twee geteste recepten niet echt waarderen waardoor het boek niet zo hoog scoort zoals ik in eerste instantie gedacht had. Easy Vegan met Julie zag er namelijk veelbelovend uit maar eindigt met 3 hartjes door het ontbreken van uitgesproken smaken. 

Dit was de Chicklit.nl recensie van Easy Vegan met Julie - Julie van den Kerchove

Easy Vegan met Julie

  • Auteur:

    Julie Van den Kerchove
  • Verschenen:

    31 maart 2017
  • Uitgave:

    ISBN 9789401437158
    Uitgever Lannoo
    192 pagina's
  • Ondertitel:

    65 snelle recepten voor meer energie
  • Uitgever:

    Lannoo
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Eenvoudig en vegan met Julie Van den Kerchove
    Julie Van den Kerchove gooide tijdens haar studie haar voedingspatroon volledig om en kookt sindsdien enkel met natuurlijke ingrediënten. Zo slaagde ze erin haar gezondheidsproblemen halt toe te roepen. In dit tweede boek kokkerelt ze opnieuw gluten- en zuivelvrij, zonder vlees en gebruikt ze enkel natuurlijke suikers. Julie pakt dit zo eenvoudig mogelijk aan, zodat dit boek heel geschikt is voor wie snel en gezond wil koken in minder dan 30 minuten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Easy vegan met Julie

  • Recensie: Julie Natuurlijk

  • Keto in 15 minuten Mediterraan - Julie van den Kerchove

  • Recensie: Go keto

  • Keto in 15 minuten - Julie van den Kerchove

Zoek in artikelen