• onze waardering

Recensie: Groente en fruit RECENSIE

Recensie: Groente en fruit - Lotta Kulhorn

Lotta Kulhorn heeft met haar boekje - Groente en fruit - het perfecte meeneemexemplaar gemaakt. Dit haast bijna notitieboekachtige exemplaar heeft alle recepten voor jou op basis van ingrediënten die je op de markt kunt aanschaffen. Basisrecepten dus. Van sauzen tot verse pizza's.

Lotta Hulhorn is van oorsprong Zweeds en haar boekjes zijn in verschillende talen uitgegeven. Haar eerste exemplaar is Groente en fruit in het Nederlands, maar ze is van alle markten thuis: designs voor decoratie en fashion, maar ook schreef ze over het poetsen van je huis.

Sla je Groente en fruit open dan wordt je direct geconfronteerd met het internationale aspect van de schrijfster. In diverse talen staat omschreven hoe je kunt vragen naar de dichtbij zijnde markt. Elk hoofdstuk is opgedeeld in een ingrediënt die je zeker op de markt kan vinden samen met een korte uitleg over dit voedingsmiddel.

Groente en fruit

In eerste instantie is het boekje iets te basis voor mij. Deze gedachte komt direct bij me op bij het doorbladeren van Groente en fruit. De kleine hoeveelheid afbeeldingen, maakt dat het wat saai oogt.  Foto's worden daarbij afgewisseld met tekeningen van de gerechten. De tekeningen zijn in de stijl die je ook op de kaft ziet. Ook de basisrecepten, die meestal voor iedereen welbekend zijn, overtuigen me niet.

Ik besluit om de bananenpannenkoekjes een kans te geven. Een simpel recept met eieren en het prakken van een banaan. Jeetje, ik moet toch zeggen;, wat een genot zijn deze bananenpannenkoekjes en sindsdien is het 'pannenkoekjesrecept' een wekelijks genietmomentje speciaal voor in het weekend geworden.

Het tweede recept is een mengsel van aardappelen, bloemkool, erwten en chilipeper. Een heerlijk geheel dat als stoofprutje heeft staan pruttelen. Het is wederom een simpel recept, maar het smaakt goed.

Groente en fruit

Het probleem is bij dit boekje: het is wat saai. Net als dat de afbeeldingen missen ook de unieke recepten, de culinaire beleving en het engeltje dat over je tong piest wanneer je een hap neemt van je avondeten.

Goed zoeken, dat is wat Groente en fruit je doet. Het boekje overtuigt niet. Maar misschien is het een uitermate geschikt exemplaar voor de huismoeder met haar kleine kinderen en zijn de basisrecepten een gemakkelijke uitkomst voor haar al wel heel drukke leven.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Groente en fruit - Lotta Kulhorn

Groente en fruit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat is er fijner dan een markt? Vaak is de markt al van verre te zien: onder een paar bomen vormen de kraampjes met hun tentdaken gangpaden op het plein. Daar liggen knalgele citroenen, rode en gele uien, sinaasappels, kolen, wortels en knollen in allerlei kleuren op hoge stapels en in grote dozen. Zodra je thuiskomt en de heerlijke geuren van het fruit, de kruiden en de groenten zich verspreiden, heb je al zin om te beginnen met koken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • Netflix verfilmt kinderboek 'Sulwe' van Lupita Nyong'o

 • De leukste Young Adult films op Disney+

 • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 10x De chicklit van het jaar 2019 'Ik mis je'

 • Willem Asman wint BookSpot Gouden Strop

 • Recensie: De weg naar geluk

Zoek in artikelen