• onze waardering

Recensie: De Schone Slaapster RECENSIE

Recensie: De Schone Slaapster - Mary Higgins Clark​

In De Schone Slaapster van Mary Higgins Clark en Alafair Burke volgen we het verhaal van Casey, die vijftien jaar geleden werd veroordeeld voor de moord op haar verloofde. Casey beweert dat ze onschuldig is en wanneer ze eindelijk vrij komt benadert ze Laurie Moran, een producente van het cold-case programma Verdacht. Laurie gelooft in het onschuld van Casey, maar is zij wel te vertrouwen?

Het is verfrissend om een misdaad-thriller te lezen waar niet alleen gezocht wordt naar een dader, maar ook gezocht wordt naar bewijs om de onschuld van een veroordeelde moordenaar te kunnen bewijzen. Aan de manier waarop Mary Higgins Clark en  Alafair Burke de thriller hebben geschreven is te zien dat de twee wel meerdere succesvolle samenwerkingen achter de rug hebben en kan ik gerust zeggen dat de twee een gouden combinatie zijn.

Het verhaal van De Schone Slaapster zuigt je direct in het verhaal en wekt meteen nieuwsgierigheid op. Naast de "gedachten" van Casey, krijgen we deze ook van de mensen om haar heen te lezen, waardoor een goed beeld gevormd kan worden van dit ietwat onpeilbare hoofdpersonage. De eerste gedachte die in mij opkwam na het lezen van de eerste paar bladzijden was: "heeft zij het gedaan, of niet?" Uiteindelijk, na een aantal keer op het verkeerde pad te zijn gezet door de schrijvers, kreeg ik het antwoord hierop. Er zitten dan ook genoeg plottwists in om je aandacht erbij te houden.

Ondanks dat de spanning er in bleef zitten door Caseys onvoorspelbare karakter en de vraag of zij iets met de moord te maken had of niet, bleef het boek iets te oppervlakkig. Er zat weinig diepgang in de achtergrondverhalen van de personages, waardoor het lastig was om een mening te krijgen over andere verdachten of personages die er kort in voorkwamen. Ook ging veel over het leven van Laurie, het hoofdpersonage over wie al eerder een boek is geschreven. Het was dan ook wel merkbaar dat er een boek voorafgaand aan De Schone Slaapster was, maar het is niet nodig om deze hiervoor te hebben gelezen. Ook was het plot op sommige moment een beetje verwarrend en kan ik niet zeggen dat ik moeite had om het boek weg te leggen. Dit kwam vooral door de soms iets te langdradige verhaallijn.

Al met al is De Schone Slaapster een spannend boek waarin de vraag 'wie heeft het gedaan?' constant door mijn hoofd bleef spoken. Helaas was het niet het soort 'ik houd mijn adem in-' spanning en een ware pageturner kan ik het ook niet noemen. Toch is het een heerlijk boek om te lezen als je even wil ontspannen en meegenomen wil worden in een spannend verhaal. Daarom drie hartjes voor dit boek!

Dit was de Chicklit.nl recensie van De Schone Slaapster - Mary Higgins Clark​

De schone slaapster

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vijftien jaar geleden werd Casey veroordeeld voor de moord op haar verloofde... Laurie Moran, producente van het cold case-programma Verdacht, is ervan overtuigd dat Casey onschuldig is. Maar is Casey wel zo betrouwbaar?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Zolang ze slaapt

  • Recensie: Voor de ogen van een kind

  • Recensie: Ik houd je in de gaten

  • Recensie: Het verdwenen kind

  • Recensie: Op een mooie zomerdag

Zoek in artikelen