• onze waardering

Recensie: Mijn Rome RECENSIE

Recensie: Mijn Rome - Saskia Balmaekers

Ontdek in Saskia Balmaekers' Mijn Rome de favoriete plekken van Italië-blogger Saskia Balmaekers. Haar geheime tips en weetjes over de Eeuwige Stad. Aangezien ze al 20 jaar Italië en met name Rome veelvuldig bezoekt, zo ongeveer om de 4 weken, weet ze precies waar je moet zijn voor de boeiendste bezienswaardigheden, de mooiste plekjes, de lekkerste koffie en de heerlijke traditionele authentieke Italiaanse keuken.

Saskia Balmaekers is schrijfster, journaliste en blogger. Sinds 2010 heeft zij een zeer succesvolle blog, Ciaotutti.nl, en het boek Ciao Tutti volgde dan ook snel. Nu komt het vervolg Mijn Rome dat, zoals de titel al zegt, helemaal gaat over haar geliefde stad Rome.

Het boek oogt als een dik klein formaat tijdschrift of een wat groter formaat reisgids. Het is aantrekkelijk en ligt heel prettig in de hand. Als je het openslaat valt de overvloed aan kleurenfoto's op en pas in mindere mate de tekst, die duidelijk ondergeschikt is. De tekst heeft de inhoud van een blog en is ook op die manier geschreven. De vele kennisfeitjes zijn kort en krachtig to the point opgesteld, afgewisseld met persoonlijke meningen en gedachten. 

Anders dan een reisgids is de inhoud absoluut niet systematisch. Ze behandelt juist niet van wijk tot wijk de bekende toeristische must-sees van Rome, maar neemt je mee kris kras door de stad, naar de plekjes die zij leuk vindt en die juist niet altijd bekend zijn bij de massatoeristen. Echt 'haar Rome' dus. Volksverhaaltjes, gekke weetjes, en aparte plekjes worden afgewisseld met tips voor goede restaurantjes en tussendoor ook nog lekkere recepten. Heerlijk om te kijken; gezellig om te lezen. 

Ik ben persoonlijk goed bekend in Rome en Saskia Balmaekers' boek Mijn Rome is voor mensen die bekend zijn met Rome een feest van herkenning. Voor mensen die Rome niet kennen en die van plan zijn er naar toe te gaan, is dit boek helemaal een aanrader. Kijk eens verder dan de bekende plekjes en laat je door Saskia's Mijn Rome meevoeren naar die verrassende, wat onbekendere plaatsen. Volg ook beslist haar tips op voor de 'Romeinse' manier van leven in Rome, te beginnen met de juiste schoenen om door Rome te lopen, geregeld een bar induiken voor een verfrissing of een pizzapunt kopen voor onderweg, om weer energie op te doen.

Saskia Balmaekers heeft dezelfde enthousiaste gepassioneerde manier van vertellen als de Italianen zelf en haar liefde voor Italië en Rome spat dan ook bijna van de bladzijden af. Voor mij was het boek zondermeer een feestje. Beslist een topper!

Dit was de Chicklit.nl recensie van Mijn Rome - Saskia Balmaekers.

Mijn rome

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontdek Saskia's favorieten, geheime tips en weetjes. Voor je eerste bezoek, maar ook voor wie Rome al goed denkt te kennen. Alle verborgen parels werden door Saskia persoonlijk bezocht en getest. Geniet met Mijn Rome van haar scherpe observaties, sfeerimpressies en juiste adresjes!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Mijn Puglia

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen