• onze waardering

Recensie: Lekker Beter RECENSIE

Recensie: Lekker beter - Ramon Beuk

Ramon Beuk en Rutger Verhoeff slaan de handen in een! In Lekker beter laten ze je smullen van goede en verantwoorde recepten die je niet alleen jezelf kunt voorschotelen, maar waarmee je zeker ook je vrienden kunt verrassen. Nog nooit gehoord van Ramon Beuk of Rutger Verhoeff? Dat is totaal geen schande. Ramon is een (tv-)topkok en Rutger een huisarts. Deze combinatie zorgt voor lekkere en verantwoorde recepten. 

Blader eens door dit boek en de oogstrelende afbeeldingen zorgen voor onmiddellijke aanmaak van speeksel. Al kwijlend en watertandend blijf je achter. Hoe kun je een keuze maken uit al dat lekkers? 

Een moeilijke keuze dus, waarbij een klein nadeel komt kijken: als je wilt koken uit Lekker beter, moet je haast wel een kookwonder zijn. De recepten zijn namelijk niet gemakkelijk en kosten je veel tijd. Trek dus een zondag uit om dit exemplaar open te slaan en haal je boodschappen op tijd.

De combinatie van de moeilijke keuze en de pittige recepten zorgden er bij mij persoonlijk voor dat ik het lastig vond een bereiding te kiezen die lekker en niet al te moeilijk klaar te maken was. Op de een of andere manier ervaarde ik dit als een hele klus. Terwijl de recepten zo van de pagina's afspatten van lekkerheid. 

Dit zorgde ervoor dat mijn enorme enthousiasme over Lekker beter toch wat afnam. Toch wisten in ieder geval twee gerechten mij te boeien: 

Een vegetarische pasta met dragon en tzatziki. Bijzonder aan deze tzatziki is dat de tzatziki zelf in combinatie met brood een maaltijd op zich is. Dit gerecht bevat ook veel meer ingrediënten dan als hoe je het kent van de Griek. Een heerlijk gerecht om een foccacia in te dompelen en lekker samen op de bank op te smikkelen.

Over de pasta was ik wat minder te spreken. De saus van dragon is heerlijk, maar de pasta is wat simpel en de inhoud wat aan de magere kant.

Naast de gerechten geven de twee schrijvers je tips hoe gezond en verantwoord te eten. Wat moet je bijvoorbeeld weglaten of toevoegen om het recept nog beter te maken dan het al is? Dit is erg leerzaam. 

Ik sluit af met wat gemengde gevoelens over het kookboek. Mijn enorme enthousiasme toen ik het boek van topkok Ramon Beuk in mijn brievenbus zag, is wat afgezwakt en misschien had ik te hoge verwachtingen. Maar al met al blijft het nog steeds een prachtexemplaar met lekkere gerechten, waar je heerlijk op een luie zondag uit kunt koken en je vrienden en vrienden mee kunt imponeren.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Lekker beter - Ramon Beuk

Lekker beter

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Haal het beste uit je dag door de juiste voeding te kiezen.

    RV: 'Lekker eten én goed voor jezelf zorgen, dat moet toch samen kunnen gaan?'

    RB: 'Zeker! Geef jij maar aan welke ingrediënten ik mag gebruiken. Dan zorg ik voor de rest.'

    Hoe kom je van die dip na een maaltijd af? Wat kun je tijdens het studeren het best eten om je concentratie langer vast te houden? En waarom nemen sporters altijd pasta voor een wedstrijd?

    Echt lekker eten en toch goed presteren, zonder dat je aan de superfoods en supplementen moet en zonder dat je een streng dieet moet volgen: daar gaat dit kookboek over.

    Elke prestatie vereist nu eenmaal een ander soort voeding. Topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff bundelen hun krachten en leggen het allemaal op een vermakelijke en vooral smakelijke manier uit. Ze geven meer dan 50 verrassende recepten voor elke dagindeling. Van vezelrijke tussendoortjes voor tijdens het werken tot een ontbijt met langzame koolhydraten waar je een halve marathon op kunt lopen. Het resultaat: een kookboek én handleiding ineen, met concrete tips en informatie. Een boek waarmee je zelf kunt bepalen wat je per dag het beste kunt eten, afhankelijk van het type inspanning dat je gaat leveren. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Koken met paddenstoelen - Andrea Gentl

  • Recensie: Reclaim

  • Vlammend hart

Zoek in artikelen