• onze waardering

Recensie: IKO RECENSIE

Recensie: IKO - Marissa Meyer

Marissa Meyer brengt ons met IKO terug in de wereld van de Lunar chronicles. Nu Cinder koningin is van Luna lijkt de vrede te zijn teruggekeerd op zowel Luna als de aarde. Maar helaas is dat niet overal het geval. Er zwerven nog steeds vele genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten rond op de aarde die een gevaar voor de bevolking vormen. IKO jaagt op deze soldaten en pakt ze op. Cinder maakt zich zorgen om IKO en besluit dat ze samen moet werken met de knappe lijfwacht Liam Kinney. Zal het hen lukken om de wolfsoldaten op te pakken?

IKO is het eerste deel in deze nieuwe graphic novel serie die zich afspeelt in de wereld van de Lunar Chronicles. Het verhaal gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden. Voor de fans van de Lunar Chronicles zal dit boek echt een feest van herkenning zijn. Ondanks dat IKO nu de hoofdrol heeft, komen de andere karakters, zoals Cinder, Cress, Winter en Scarlet ook allemaal voor in het boek. Ontzettend leuk! Voor degene die de Lunar Chronicles (nog) niet hebben gelezen is dit boek zeker ook heel goed te volgen. De voorafgaande gebeurtenissen worden op de eerste paar pagina's in het boek besproken en ook gedurende het boek zelf krijg je als lezer nog een korte samenvatting over elk belangrijk personage. Dit gebeurt vanuit het gezichtspunt van IKO en is erg leuk om te lezen. Als 'nieuwe' lezer van deze serie, maar ook voor de echte fans, is een korte samenvatting altijd fijn. Het verhaal is hierdoor goed te volgen en je sluit alle karakters al snel in je hart.

Dat brengt me op het karakter IKO. Wat een geweldig karakter is dit! IKO is aan de ene kant eigenlijk heel girly en houdt ze bijvoorbeeld van designerschoenen, maar aan de andere kant is ze ook ontzettend badass! In de gevechten staat ze zeker haar mannetje en het feit dat ze een androïde is heeft vaak voordelen in de gevechten. Zo, zoals ze zelf zegt, is ze bijna onoverwinnelijk omdat een messteek voor haar nooit dodelijk zal zijn. Daarnaast bevat IKO nog over een geweldige dosis humor en kan je niet anders dan meteen van dit personage houden. 

Niet alleen IKO beschikt over een dosis humor, in het gehele boek zit er humor verwerkt. Op een gegeven moment valt IKO naar beneden en beland ze in een grot in het pikkedonker. Haar reactie hierop is het volgende: "O, vallende sterren. Ik wist wel dat ik had moeten upgraden naar die glow-in-the-dark-ogen."

Zoals eerder genoemd is dit niet een 'gewoon' boek maar een graphic novel. De illustraties zijn gemaakt door Douglas Holgate en zien er werkelijk waar prachtig uit. Het enige minpuntje dat ik zou kunnen benoemen is dat de gezichten vaak erg simplistisch getekend zijn. Zelf had ik het leuker gevonden om daar iets meer detail in te zien, maar verder zijn de illustraties een mooie toevoeging.

Marissa Meyer weet ons met IKO terug te laten keren naar de wereld van de Lunar Chronicles. Dit boek is in mijn ogen zeker een geweldige toevoeging aan haar wereld. Ik kan niet wachten op de volgende delen in de serie.

Dit was de Chicklit.nl recensie van IKO - Marissa Meyer

The Lunar Chronicles 7 - Iko 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.
  Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

Gerelateerde artikelen

 • YA fantasy boeken series

 • Recensie: Scarlet

 • Recensie: Cinder

 • Recensie: The Lunar Chronicles 4 - Levana

 • Cinder

Zoek in artikelen