• onze waardering

Recensie: Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer RECENSIE

Recensie: Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer – Anne-Marij de Koning

Met de feestdagen voor de deur wil je natuurlijk zelf heerlijke dingen kunnen bakken en met Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer van Anne-Marij de Koning gaat dat zeker lukken! Door de chocoladeletters op de voorkant begin je al meteen te watertanden en ben je benieuwd naar wat er allemaal nog meer in het kookboek staat.

Aan het begin van Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer staat een duidelijke inhoudsopgave. Hierin kun je in één oogopslag zien welke recepten er allemaal in het kookboek staan. Daarna komen de basisingrediënten aan bod, zoals de speculaaskruiden, en wordt er ook kort uitgelegd welk keukengerei je moet gebruiken. Hierdoor staat alles duidelijk op een rijtje en kan je goed voorbereid beginnen aan de recepten. Dat is echt nodig, want voor sommige recepten heb je echt het juiste materiaal nodig (anders kun je het niet maken).

Bij elk recept staat duidelijk aangegeven hoeveel tijd het in beslag neemt. Ook wordt aangegeven hoeveel stuks je ongeveer van het beslag kunt maken. Dit is erg handig, zo weet je ongeveer hoe groot bijvoorbeeld de pepernoten moeten zijn (dit staat overigens ook in het recept zelf). De recepten worden duidelijk uitgelegd en je weet meestal precies wat je moet doen!

Na Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer een paar keer doorgebladerd te hebben, koos ik de volgende twee recepten om te maken: de chocoladeletters en pepernoten! En beiden waren een groot succes.

Recept 1: De chocoladeletters

Ik geef eerlijk toe dat ik bij dit recept een klein beetje heb vals gespeeld. De chocoladeletter bestaat namelijk uit twee onderdelen. De onderste chocoladeletter, die in een mal gegoten moet worden, en de spuitchocolade, die je er zelf mooi op moet spuiten met een spuitzak. Ik had geen mal en kon daardoor de onderste chocoladeletter niet maken. Wel zijn er prachtige zelfgemaakt chocoladeletters van de spuitchocolade uitgekomen, die echt goddelijk smaakten. De chocolade smolt gewoon weg op je tong en ze zagen er ook nog eens leuk uit! Wel was het fijn geweest als in het recept aangegeven zou zijn hoe lang je ongeveer moet kloppen om de juiste dikte van de chocolade te krijgen, nu heb ik het een beetje op de gok moeten doen (en het was eigenlijk nog net te dun, ook al heb ik heel lang staan kloppen).

Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer van Anne-Marij de Koning

Recept 2: Pepernoten

De pepernoten waren echt heel makkelijk te maken. Je gooit al de ingrediënten bij elkaar en deze mix je. Daarna begint het leuke werk pas! Allemaal balletjes maken van het deeg. Je kan hierbij een beetje spelen met de grote van de balletjes, zodat je verschillende pepernoten krijgt. De pepernoten hoeven maar 15 minuten in de oven en dan zijn ze klaar. Je huis ruikt hierna heerlijk naar vers gebakken pepernoten en ze smaken ook nog eens lekker.

Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer - Anne-Marij de Koning

Kortom, Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer van Anne-Marij de Koning is een ideaal kookboek voor de aankomende feestdagen! Heb je kinderen? Ga lekker samen aan de slag en bak de lekkerste pepernoten. De recepten zijn niet moeilijk en door iedereen te maken.

 

Chicklit.nl recensie van Strooigoed. Pepernoten, borstplaat, marsepein en meer – Anne-Marij de Koning

Strooigoed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het lekkerste strooigoed maak je zelf!
  Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas.
  Met 'Strooigoed' in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Bovendien geeft 'Strooigoed' je ook recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread.
  Serveer op pakjesavond een over de top worteltaart met witte chocolade en kruidnoten of vegan brownie kadootjes met kokos. Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de Sinterklaasperiode en geeft een kleine toegift naar Kerst. Maar eigenlijk kun je dit boek bij elke gelegenheid tevoorschijn halen: Sinterklaas, Kerst, verjaardagspartijtjes en meer. Of zomaar, in het weekend: want een lekkere banketstaaf met amandelspijs gaat er altijd wel in!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Good food

 • Recensie: Kubo en het Magische Zwaard

 • Films met gigantische zeemonsters

Zoek in artikelen