• onze waardering

Recensie: Geek Girl 6 - Voor altijd RECENSIE

Recensie: Geek Girl - Voor altijd - Holly Smale

Geek Girl - Voor altijd is het laatste deel van de zesdelige young adult-serie over Geek Girl Harriet Manners. Ze maakt een 'once in a liftetime' -trip naar Australië samen met oma Bunty en vriendin Natalie Grey. Agent Wilbur heeft een afspraak bij een modellenbureau in Sydney geregeld, maar Harriet wil ook vooral gebruik maken van de gelegenheid om de ontwerpen van Nat bekendheid te geven. Het draait deze twee weken om Nat en Harriet probeert zelfs geen to do-lijstjes te maken. Maar we kunnen allemaal op voorhand al bedenken dat het allemaal anders zal lopen.

Alle bekende personen uit de voorgaande delen spelen hun vertrouwde rol in Geek Girl -Voor altijd. Agent Wilbur smijt nog steeds met zijn creatieve naampjes voor Harriet. 

Harriet is nog steeds haar onhandige zelf. Haar spiksplinternieuwe moderne telefoon gaat kapot en daarna zit ze opgescheept met een oud exemplaar van een aantal jaar geleden uit het pre-smartfoontijdperk waar je alleen maar mee kunt sms-en. Niet echt acceptabel voor de gemiddelde zestienjarige van tegenwoordig, maar ja. Verder stapelt Harriet misverstand op misverstand, blijft ze eindeloze lijstjes maken en strooit ze te pas en te onpas met weetjes. Weetjes over Australië, over koalaberen, over de sterren die je op het zuidelijk halfrond ziet, over etymologie, echt over alles. 

Er staan in het boek nog wat mooie adviezen verwerkt. Maar ook hilarische opsommingen en gekke gedachten kronkels. En dat is precies waarom wij allemaal, net zoals Harriet, zo dol zijn op lijstjes maken!

Kansberekening is ook is ook zo'n dingetje waar Harriet zich mee bezig houdt. Want de kans dat je je Australische ex-vriendje in Australië niet tegen het lijf loopt is vele, vele malen groter dan dat je hem wel treft. En wat gebeurt er..? Precies!

Er zit ook een heel mooi gevoelig deel in Geek Girl -Voor altijd, onder andere over de laatste modeshow van Yuka Ito. Maar ook over Bunty. Je kan, zeker na dit boek, niet anders dan Harriet voor altijd in je hart sluiten.

Geek Girl -Voor altijd is een geweldig laatste deel van deze super grappige serie.

Het laatste deel is op zich prima los van de andere delen te lezen. Het is echter wel zo leuk om één of meer van de voorgaande delen gelezen te hebben, dan ken je namelijk de hoofdpersonen en al hun (on)hebbelijkheden. Er wordt ook wel verwezen naar eerdere gebeurtenissen, maar het is niet heel storend deze gemist te hebben. En toch is het jammer dat dit het laatste deel is....

 

Chicklit.nl recensie van Geek Girl - Voor altijd - Holly Smale

Geek Girl 6 - Voor altijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geek Harriet Manners wist altijd al veel, maar tijdens haar modellencarrière heeft ze een hoop bijgeleerd. Dat modellenwerk geen garantie is voor populariteit bijvoorbeeld (net zomin als eindeloos veel lijstjes maken). Dat de mensen die van je houden je nemen zoals je bent. En dat je niet altijd op statistieken kunt vertrouwen... Want statistisch gezien heb je meer kans je Australische ex-vriendje níét tegen te komen in Australië dan wel. Maar natuurlijk loopt Harriet hem tegen het gebruinde lijf, en dat terwijl bijna-maar-nog-niet-helemaal-vriendje Jasper thuis in Engeland is gebleven. Kan dat wel goed gaan?
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Lupin seizoen 1 part 2 trailer onthuld door Netflix

 • Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

 • Bevroren goud - Cilla & Rolf Börjlind

 • Recensie: Modern Persuasion

 • De Cock en de schim uit het verleden - Peter Römer

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult top-5: juni

 • Young adult top-5: augustus

 • Recensie: Geek Girl #2

 • Geek girl (mooi anders!)

 • Recensie: Geek Girl #5: Bekent kleur

Zoek in artikelen