• onze waardering

Recensie: Tussen zussen RECENSIE

Recensie: Tussen zussen - Cathy Kelly

Oma Pearl en haar kleindochters Cassie en Coco zijn er steeds voor elkaar ondanks dat ze zo verschillend zijn. Een beslissing van Pearl uit het verleden heeft de basis gelegd voor die hechte band, maar eveneens voor pijn gezorgd die de dames nu nog altijd beïnvloedt. Kunnen zij dit achter hen laten?

Tussen zussen van Cathy Kelly is opgebouwd vanuit de beleving van verschillende personages, meestal vrouwen. Hoewel het soms niet duidelijk is welke invloed de dames onderling op elkaar zullen hebben, geldt dat wel voor de belangrijkste vrouwen in het verhaal. De grootse spanning die Cathy Kelly daarmee tracht op te bouwen, gaat verloren omdat bij het begin heel duidelijk is welke onthulling er op het einde zal zijn door het weggeven van te veel hints. Gelukkig ligt de focus vooral op de manier van leven van de verschillende hoofdpersonages waardoor het onmiddellijk begrijpen van 'het grote geheim' hier weinig invloed op heeft. Er is daarbij gekozen voor een eerder stereotype selectie van personages. De moeder die alles perfect wilt doen, de gekwetste vrijgezel, een alleenstaande moeder met een klein sociaal vangnet... Elk personage past perfect in haar voorgekauwde bubbel wat haar erg voorspelbaar maakt, maar tegelijkertijd gemakkelijk te volgen. Hoewel er een aantal ernstige situaties aan bod komen, zorgt de luchtige schrijfstijl ervoor dat niets een diepe indruk nalaat. Het verhaal is immers een schoolvoorbeeld binnen het genre, met vele knusse momenten in de familie afgewisseld door enkele pogingen wat drama in te voeren. Een beperking van het aantal personages dat zijn zegje krijgt, zou het boek ten goede zijn gekomen omdat de gedachten van enkelen van hen niet erg relevant zijn voor de verloop van het verhaal. Het laat de lezer evenwel toe om de verschillende visies op een probleem te bekijken wat het begrip voor alle partijen wellicht moet verhogen. Dit afwisselend vertellen, zorgt ervoor dat er in het grootste deel van het verhaal een eerder rustig tempo heerst tot enkele pagina's voor het einde. Ineens komt alles in een stroomversnelling waarbij aan de problemen en onderlinge relaties een einde wordt gemaakt. Dit kan bruusk overkomen, maar dankzij de voorspelbaarheid van Tussen zussen, sta je als lezer niet voor verrassingen.

Tussen zussen van Cathy Kelly is een feelgoodroman met gemakkelijk te volgen personages en gebeurtenissen die geen diepe impact achterlaten. Het geheel is luchtig en voorspelbaar, wat het ideaal maakt als tussendoortje voor wie even wat drama wenst zonder een lange nawerking ervan.

 

Recensie: Tussen zussen - Cathy Kelly

Tussen zussen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken…

  Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien…

  Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

 • Film & Serie Top 6: juni 2023

 • Recensie: XO, Kitty

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

 • Neem Cathy Kelly mee in je zomerkoffer!

 • Stem op de leukste foto en win!

 • Chicklit top-5: september

 • Dan komt alles goed

 • Winnen: jouw unieke exemplaar van Speciaal voor jou! {afgelopen}

Zoek in artikelen