• onze waardering

Recensie: Mannenjacht RECENSIE

Recensie: Mannenjacht - Marion van de Coolwijk

Frank, Mac, Bart en Herman vormen vanaf hun jeugd al een hechte vriendengroep. Ze gaan regelmatig weekendjes varen op hun zogenoemde 'mannenjacht'. Maar dan overlijdt Marc in een auto-ongeluk. Hij had net besloten zijn vrouw Karin te verlaten na een huwelijk van 22 jaar om verder te gaan met zijn minnares Babet. Karin weet niet wat Marc heeft bezield en probeert na te gaan hoe lang diens relatie met Babet al aan de gang was. Weten zijn vrienden er misschien meer van? Karin besluit samen met haar vriendin Els de voicemailberichten van Marcs telefoon af te luisteren, maar het bericht dat ze horen roept alleen nog maar meer vragen op:

'Dat was de dag na het ongeluk, fluisterde Karin. Ze concentreerde zich op wat er ging komen. Heel even was het stil. Een zacht ruisen kwam uit de speaker van de telefoon. Els wilde het bericht al wegdrukken, maar plotseling klonk er een hoge schrille meisjesstem die op angstige toon begon te zingen. "Daar was laatst een meisje boos."'

Marion van de Coolwijk is een ervaren auteur. Ze debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijfster en heeft meer dan 200(!) boeken geschreven. Mannenjacht is haar tweede thriller, eerder schreef ze Mangelvrouw (2016).

Mannenjacht start met een hoofdstuk vanuit Marcs perspectief. Daarna worden twee perspectieven afgewisseld: het eerste is dat van Els, een goede vriendin van Karin en Marc en de vrouw van Frank. Het tweede perspectief is dat van Peggy, een jonge vrouw die op onderzoek gaat omdat ze wil weten wat er met haar zus gebeurd is. De wisseling van de perspectieven wordt benadrukt door de opmaak van de hoofdstukken: Peggy's hoofdstukken staan in een schuingedrukt lettertype. Het zijn veelal korte hoofdstukken, geschreven in een vlotte en beschrijvende stijl.

Er worden steeds meer geheimen ontrafeld en het vreemdgaan van Marc is zeker niet de enige zonde die is begaan. Het verhaal draait om de onderlinge relaties en er spelen veel gevoelens van ongeloof, boosheid en verdriet. 

'Els kneep in Franks hand. "Alsjeblieft, Frank. Positief blijven denken." Een schampere lach klonk. "Schei toch uit!" Frank trok zijn hand terug, schakelde en sloeg rechts af richting de A7. "De enige die nog iets van zijn leven wilde gaan maken, is dood. Mijn beste vriend is dood, Els! Besef jij wel wat dat met mij doet?'"

Het is vrij snel duidelijk wie de dader is en dat haalt de spanning wel wat uit het verhaal. De wie-vraag is snel beantwoord maar de hoe- en waaromvragen worden geleidelijk beantwoord. Deze vragen weten iets meer te verrassen maar deze maken niet dat het een ontzettend spannend verhaal wordt.

Mannenjacht is een vlot geschreven vrouwenthriller. Een boek dat lekker wegleest, maar dat niet echt heel spannend is.

 

Recensie: Mannenjacht - Marion van de Coolwijk

Mannenjacht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Frank, Marc, Bart en Herman vormen al vanaf hun jeugd een hechte vriendenclub. Hun gezamenlijke mannenweekenden op de boot van Bart zijn een traditie en ook in het dagelijks leven steunen ze elkaar door dik en dun.

    Na een huwelijk van 22 jaar krijgt Karin van haar man Marc te horen dat hij verder wil met zijn minnares Babet. Na de eerste klap volgt een emotionele tijd, waarin veel geregeld moet worden. Als Karin tijdens een etentje haar vriendin Els, de zus van Bart, in vertrouwen neemt over deze emotionele achtbaan, krijgt ze plotseling het bericht dat Marc een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en is overleden.
    Karin ontvangt van de politie Marcs persoonlijke spullen, de auto is total loss. In een waas van woede en verdriet gaat ze op zoek naar antwoorden. Wat heeft Marc bezield? Wie is die Babet? Hoe lang was dit al aan de gang? Zat zij bij hem in de auto? Weet ze dat Marc dood is? En de allerbelangrijkste vraag: hoe is hij verongelukt? Als diezelfde avond Marcs telefoon door een anoniem nummer wordt gebeld, neemt ze onmiddellijk op. Maar het enige dat ze hoort is het geluid van klotsend water en een kan dat steeds hetzelfde zingt: 'Daar was laatst een meisje boos.. Daar was laatst een meisje boos...'

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Op bezoek bij Marion van de Coolwijk

  • Ademnood

  • MZZLmeiden geheimen

  • Share & win: Ademnood

  • Meiden zijn gek... op vakantie

Zoek in artikelen