• onze waardering

Recensie: Het modeproject RECENSIE

Recensie: Het modeproject - Susan Juby

De Green Pastures Academy houdt ieder jaar een wedstrijd voor middelbare scholieren. De winnaar krijgt een studiebeurs voor één jaar op de elite school. Het thema van dit jaar is: mode.

Charlie Dean leeft voor mode en wil de opleiding heel graag gaan volgen, om een bekende mode-ontwerpster te worden. John Thomas-Smith heeft niets met mode, maar doet mee aan de wedstrijd om binnen te komen op de academie. Hij hoopt de wedstrijd te kunnen winnen, en dan te kunnen switchen naar de opleiding metaalbewerking. Ze beginnen aan een wedstrijd waarvoor ze alles uit de kast moeten halen.

Het modeproject bestaat uit de modedagboeken van John en Charlie. Die moeten ze bijhouden voor de wedstrijd op de Green Pastures Acadamy. Het boek is opgebouwd in zes delen die elk uit een proces van de wedstrijd bestaan.

De hoofdstukken van Charlie beginnen altijd met een leuke ''Hé, een idee!'' rubriek. Deze gaan, uiteraard, over mode. Charlie is een grappig en gedreven personage. Regelmatig gebruikt ze Franse woorden of uitdrukkingen in haar modedagboek. Geen zorgen: ook als je geen Frans spreekt, is het te begrijpen.

De hoofdstukken van Charlie en John wisselen elkaar af. John eindigt zijn hoofdstukken met quotes over mode. Hij is een agressief persoon, maar dit maakt hem juist grappig. Hij stoort zich aan kleine dingen en heeft een hekel aan de meeste mensen, waar iedereen zich waarschijnlijk wel eens mee kan identificeren.

In Het modeproject volg je het verloop van de wedstrijd vanuit de twee dagboeken van de kandidaten. Het is leuk om te zien dat hun persoonlijkheden zich ontwikkelen gedurende het boek. Op deze manier schetst Susan Juby een goed beeld van de personages, waardoor je ze leert kennen.

Meerdere keren zie je een afbeelding in het boek. Dit is fijn, omdat het tekeningen zijn van de jurken die ze ontwerpen. Zo heb je een veel beter beeld bij de ontwerpen. Natuurlijk worden ze ook wel zorgvuldig beschreven maar dit helpt toch bij de beleving.

Dan is er natuurlijk nog het uiterlijk van dit boek: wat een fantastische uitstraling heeft de cover! Alleen daarom zou je hem al kopen...

Susan Juby heeft een uitstekend boek geschreven, vol humor en modieuze personages. Het modeproject is zeker een aanrader als je van mode houdt, maar ook voor iemand die er niet zo veel verstand van heeft, is het een fantastisch boek! Het is grappig, maar kaart ook serieuze problemen aan waar de hoofdpersonen mee te maken hebben. Kortom: Het modeproject is een echte must read voor iedere jonge vrouw!

 

Recensie: Het modeproject - Susan Juby

Het modeproject

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Charlie ademt mode en wil niets liever dan de modewedstrijd van de Green Pastures Academy winnen. Zo kan ze een beurs krijgen voor deze prestigieuze kunstopleiding waar ze heel graag heen wil. John interesseert zich helemaal niet voor mode; hij houdt zich liever bezig met het maken van metalen sculpturen in zijn garage. Maar ook hij wil naar de Green Pastures Academy.
  Het belooft een strijd te worden die hun levens zal veranderen...
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het kippencollectief

 • Recensie: Terugkeer naar het kippencollectief

Zoek in artikelen