• onze waardering

Recensie: Escape room RECENSIE

Recensie: Escape room - Maren Stoffels

In het boek Escape Room van Maren Stoffels gaan de vier jongeren Mint, Alissa, Sky en Milas naar – je raadt het al – een escape room. Voor de vrienden klinkt als een superleuk uitje. Wat is er namelijk spannender dan jezelf laten opsluiten in een kamer en de uitweg door middel van raadsels te vinden? Wat ze niet weten is dat degene die hen heeft opgesloten heel andere bedoelingen heeft. Wie is het doelwit en komt diegene levend uit de escape room?

De gebeurtenissen zie je vanuit de ogen van de vier vrienden en het personage X, degene die het gemunt heeft op een van de vier vrienden. Omdat er telkens van perspectief gewisseld wordt, leer je de personages goed kennen. Je komt te weten wat ze over elkaar denken, welke verschrikkelijke gebeurtenissen sommige personages in het verleden hebben meegemaakt en wat sommige personages geheim proberen te houden. Dat zorgt voor spanning, want elk personage heeft wel iets waardoor je denkt dat hij of zij het slachtoffer is.

Wat wel jammer is dat je al snel achter de identiteit komt van degene die de vrienden heeft opgesloten. Het zou beter geweest zijn als je pas tegen het einde van het verhaal achter de identiteit van diegene kent. Hierdoor was de enige drijfveer die me aan het lezen hield het feit dat het nog onbekend was wie het slachtoffer is en ik daar ontzettend graag achter wilde komen.

Af en toe vind ik het boek ook niet realistisch. De puzzels in de verschillende kamers van de escape room worden namelijk veel te snel opgelost. Dat gaat de vrienden dus veel te makkelijk af. In het echt zouden de puzzels waarschijnlijk lastiger zijn en zou het meer tijd kosten om een puzzel op te lossen.

Het boek is verdeeld in vijf delen. Er zitten dus geen echte hoofdstukken in het boek. De schrijfstijl van Maren Stoffels is fijn. Ze schrijft namelijk erg vlot en to the point, waardoor ik het verhaal binnen drie uurtjes uit heb gelezen. Het is wel apart dat ze verschillende lettertypes gebruikt voor de vijf verschillende perspectieven. Het heeft namelijk geen toegevoegde waarde. Het gebruik van één soort lettertype is fijner geweest, want dat geeft meer rust. Nu lijkt het boek nogal rommelig.

Het verhaal bevat dus weinig verrassingen, omdat je al gauw weet wie de jongeren heeft opgesloten. De spanning wordt alleen in stand gehouden door de vraag wie het slachtoffer is. Af en toe zijn de gebeurtenissen niet realistisch weergegeven. De verschillende soorten lettertypen zorgen er voor dat het boek rommelig oogt. Wat positief is aan het boek is de vlotte schrijfstijl. Escape Room is wel een fijn boek voor tussendoor, omdat je er weinig bij na hoeft te denken. 

 

Recensie: Escape room - Maren Stoffels

Escape Room

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

  En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

  Ik schud Het de hand.

  En Het heeft geen idee wie ik ben.

  Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

  Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

  Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

  Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

 • Terschelling - Linda van Rijn

 • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

 • Room service - Maren Stoffels 

 • Ik moet dit doen - Maren Stoffels

 • Recensie: Fright Night

 • Stapelverliefd

 • Recensie: Omdat jij anders bent

Zoek in artikelen