• onze waardering

Recensie: Het nutteloze boek RECENSIE

Recensie: Het nutteloze boek - David Demaerschalk

'Het nutteloze boek: omdat nutteloze dingen je leven rijker, fleuriger en gevulder maken.'

Wanneer auteur David Demaerschalk zijn boek Het nutteloze boek doopt, dan zorgt hij er ook voor dat deze bundel zijn naam waardig draagt. Met een scala aan weetjes, voorspellingen, citaten, lijstjes, codes, tips, mopjes, tekeningen enzovoorts zorgt hij ervoor dat er voor ieder wat wils is. Zo zijn er de typische leuke weetjes die je in een betweterige bui kan delen met je verwachtingsvolle publiek, maar evengoed de citaten waar enkel lettergrepen worden herhaald omdat een beroemd persoon dit ooit heeft gezegd. Uiteraard ligt doorheen heel het boek een dikke laag humor om alles luchtig te houden. Dit is geen saaie opsomming van zaken die je eigenlijk niet dient te weten. Bij zo goed als alles zijn er grappige woordspelingen, verwijzingen of commentaren gezet die je als lezer dienen te verleiden tot een glimlachje. Niet dat dat altijd lukt, de meeste van deze toevoegingen zijn enorm cliché, maar als je het boek af en toe eens opneemt, kan je dit best verdragen. De beste omschrijving voor dit genre is dan ook "WC-lectuur". Het is een typisch voorbeeld van een boek dat op de porseleinen troon zorgt voor een snel momentje van plezier en inzicht en kan worden neergelegd naast het flauwe moppenboekje dat daar misschien ook al een plaatsje heeft. Eveneens is het uitstekend geschikt als cadeau aan zuurpruimen die zowel een extra reden krijgen om te zeuren als om hun leven te beteren. Een extra bonuspunt voor deze bundel is de zeer grote afwisseling in lettertype, lettergrootte, bladschikking en algemene vormgeving. Dit zorgt voor een extra speelse toets en past uitstekend bij de luchtige insteek van het boek.

Het nutteloze boek van David Demaerschalk is een humoristisch opgevat verzamelwerkje van de meest uiteenlopende weetjes. Het is uiteraard geen serieus naslagwerk wat maakt dat je als lezer het niet in één ruk zal willen uitlezen. Om zo nu en dan even op te nemen en wat bij te leren terwijl je een klein lachje tevoorschijn tovert, is het uitermate geschikt. 

 

Recensie: Het nutteloze boek - David Demaerschalk

Het nutteloze boek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben!Nutteloze dingen maken je leven rijker, fleuriger en gevulder.Wist je dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien? En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is? Scoor punten met de nutteloze quiz en verdiep je in de meest nutteloze quotes die je beslist moet kennen. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Ze is zoek

  • Recensie: Podkin Eenoor 2

  • Jackie

Zoek in artikelen