• onze waardering

Recensie: Elke zondag heerlijk taart RECENSIE

Recensie: Elke zondag heerlijk taart - Caroline Lebar

Elke zondag heerlijk taart is een boek van Caroline Lebar. Wellicht komt deze naam je bekend voor, dat kan, want ze is ook wel bekend als artdirector van modehuis Karl Lagerfeld. De winters brengt ze door op het Franse platteland waarbij ze de zondagen invult door taarten te bakken, die ze fotografeert en op Instagram plaatst. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit boek gevuld wordt met haar veertig favoriete taarten. De taarten zijn vrijwel allemaal op basis van fruit: van appels, peren, aardbeien tot aan wat meer exotische soorten zoals vijg of lychee. Ieder recept beslaat twee pagina's. Op de eerste pagina staan de benodigdheden en de bereidingswijze en de tweede pagina wordt volledig gevuld met een foto. Iedere taart bestaat uit een bodem waarbij wordt verwezen naar een van de basisbodems achterin het boek: krokant korstdeeg (met kaneel), kruimeldeeg, (Bretons) zanddeeg of snel bladerdeeg.

De foto op de kaft maakte mij meteen laaiend enthousiast. Dit enthousiasme hield ik vast terwijl ik verder door Elke zondag heerlijk taart bladerde. Alle foto's van de taarten zijn een lust voor het oog, maar smaken ze net zo goed als ze eruitzien?

Ik besloot om in ieder geval een appeltaart te maken om te zien of dit de klassieke appeltaart kon overtreffen. De eerste taart die ik bakte, was de appelkaramelsesam met appelcompote op een krokant korstdeeg. Hierbij maakte ik eerst de krokante korstdeeg bodem, gevolgd door een karamel waarin ik appelpartjes karamelliseerde. Evenals maakte ik appelchips en een appelcompote. 

De taart was vrij licht van kleur wat ik zelf onaantrekkelijk vond. De 'appelchips' waren niet krokant. Mogelijk had ik de appel nog dunner kunnen snijden of schaven en een langere tijd en/of hogere temperatuur kunnen aanhouden. Daarnaast voegde de sesamzaadjes wat smaak betreft weinig toe. De appeltaart was naar mijn mening mooi gepresenteerd met als eyecatcher de roos in het midden. Verder vond ik het bijzonder dat meerdere bereidingen van appel werden toegepast in deze taart. De taart viel mij enigszins tegen. Ik had er meer van gehoopt en verwacht. 

Elke zondag heerlijk taart

De tweede taart die ik heb gebakken is peeramandel met amandelroom op een kruimeldeegbodem. Hierbij maakte ik een kruimeldeegbodem, pocheerde ik peren in een vanille siroop en maakte ik een amandelroom.

Alles aan deze taart klopte gewoon en de taart werd door iedereen met veel lof ontvangen.

Elke zondag heerlijk taart

Elke zondag heerlijk taart staat boordevol taartcreaties. Neem nu bijvoorbeeld: de framboosaalbesspeculaas, mangocranberrytatin of de sinaasappelchocolade.De recepten zijn relatief eenvoudig waardoor ze ook voor mensen met weinig bakervaring te maken zijn. Een aantal recepten bevatten daarnaast nog waardevolle tips om de taart nog mooier uit te laten zien. Zelf had ik stiekem gehoopt op een paar hartige taart recepten, bijvoorbeeld haar: zalm-avocado, tomaat-mozzarella of asperge-bacon of een van de vele anderen. Verder kan ik geen punten van kritiek benoemen.

Caroline Lebar slaagt er met Elke zondag heerlijk taart in mensen te enthousiasmeren om op zondag een lekkere taart te bakken. Koop het boek, haal de spullen in huis en verras vrienden en familie op zondag met een lekkere taart.

 

Recensie: Elke zondag heerlijk taart - Caroline Lebar

Elke zondag heerlijk taart

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Caroline Lebar presenteert in dit boek 40 van haar schitterende en kleurrijke taartcreaties. Ware kunstwerken zijn het, maar de recepten zijn bewust zo simpel en duidelijk mogelijk gehouden, zodat je ze met evenveel plezier zult maken als opeten. Voor dat laatste nodig je natuurlijk familie en vrienden uit.

    Met dit boek heb je, kortom, hét geheim in handen om voortaan van elke zondag een feestje te maken!

    Caroline Lebar is art director bij het modehuis Karl Lagerfeld. Om de lange, winterse zondagen die ze op het Franse platteland doorbrengt wat te breken bakt ze taarten, fotografeert ze en zet ze vervolgens op Instagram. Dat blijft niet onopgemerkt.
    Ze wordt gevolgd door vele tr ouwe fans.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De 'Jane the Virgin' spin-off gaat toch niet door

  • 10 redenen waarom Channing Tatum een lekker ding is

  • Alegría - Francesc Miralles & Álex Rovira 

Zoek in artikelen