• onze waardering

Recensie: Nest Kookboek RECENSIE

Recensie: Nest Kookboek - Heikki Verdurme en Katrien van de Steene

In het Nest Kookboek verzamelden Heikki Verdurme en Katrien van de Steene de 200 lekkerste recepten uit het Nest magzine. Deze eenvoudige maar originele recepten werden ingedeeld per seizoen in dit duidelijke en kleurrijke verzamel kookboek.

Soepen, hapjes, desserts, ontbijt, hoofdgerechten,... kortom er is voor ieder wat wils en de schrijfsters tonen je graag dat je ook zonder uren in de kelder te staan, een heerlijke maaltijd op tafel kan toveren. 

Het Nest Kookboek is ingedeeld volgens de vier seizoenen. Binnen elk hoofdstuk vind je recepten voor soep, ontbijt, kleine maaltijden, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Elk recept wordt vergezeld door een prachtige foto en een korte en bondige uitleg die bovenal heel erg duidelijk is.

Bij het doorbladeren van het Nest Kookboek waren er maar weinig recepten die ik niet wou uittesten. Alles ziet er gewoon lekker uit en als je dan nog ontdekt dat het allemaal makkelijke recepten zijn, begint het helemaal te kriebelen om er mee aan de slag te gaan.

Nadat ik alle recepten bekeken had, besloot ik om te kiezen voor de aardappelgratin met gekarameliseerde ui uit het hoofdstuk "winter" en de bosbessentaart uit het hoofdstuk "zomer", Beiden gerechten die er op de foto heerlijk uitzagen en die ik dan ook graag wilde uittesten.

Recept 1: Aardappelgratin met gekarameliseerde ui

Aardappelgratin is een heerlijk aardappelgerecht dat ik enorm graag eet maar jammer genoeg zelden zelf klaarmaak. Toen ik dit recept tegenkwam in het Nest Kookboek kreeg ik er dan ook meteen weer zin in en besloot ik het gewoon klaar te maken.

Anders dan in de meeste recepten die ik al tegenkwam word de aardappelgratin uit dit recept gemaakt met gekarameliseerde ui en gebruikt men bouillon als basis voor de romige saus. Zelf had ik deze ingrediënten nooit eerder in een recept voor aardappelgratin gezien dus ik was erg benieuwd naar het resultaat.

Omdat de aardappelgratin een bijgerecht is, besloot ik hem als toplaag voor een ovenschotel met gehakt en broccoli te gebruiken en er zo een lekker winters gerecht van te maken.

De bereiding van de aardappelgratin ging ondanks de andere ingrediënten verrassend vlot, mede door de duidelijke uitleg natuurlijk, alles staat kort maar toch tot in detail beschreven waardoor het bijna onmogelijk is om dit recept te laten mislukken.

Het was voor ons dan ook een topgerecht en zeker voor herhaling vatbaar als bijgerecht of in een ovenschotel.

Recept 2: Bosbessentaart

Bosbessen zijn enorm lekker, supergezond en passen vaak bij veel soorten gebak of dessert. Ik twijfelde dan ook niet lang om dit recept uit te testen. Zoals bij alle recepten in het Nest Kookboek waren ook voor deze taart de ingrediënten heel eenvoudig te vinden in elke supermarkt.

Als taartbodem werd er in het recept voor kant en klaar deeg gekozen waardoor de voorbereiding voor de taart slechts tien minuten duurde.

Helaas kreeg ik het, ondanks het eenvoudige recept, voor elkaar om mijn bosbessentaart te laten mislukken. Ik heb geen idee of dit aan de oven lag of aan de ingrediënten maar ik ben wel van plan hem nog eens opnieuw te maken met een ander merk zure room om te kijken of het daar aan lag.

Mijn taart werd tijdens het bakken heel snel erg donker maar bleef tegelijk ook erg vloeibaar. Ondanks het feit dat hij er niet presentabel uit zag heb ik hem wel geproefd en zo ontdekt dat de smaken wel goed zaten maar er werk was aan de structuur. Hopelijk lukt hij de volgende keer dus beter!

 

Recensie: Nest Kookboek - Heikki Verdurme en Katrien van de Steene

Nest kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd bereid zijn. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Hippe traktaties

  • Recensie: Vers van 't Veld

Zoek in artikelen