• onze waardering

Recensie: Pride and Prejudice and Mistletoe RECENSIE

Recensie: Pride and Prejudice and Mistletoe - Melissa de la Cruz

Pride and Prejudice and Mistletoe is een genderswapped versie van Pride and Prejudice van Jane Austen. Miss Darcy is een succesvolle rijke partner van een beleggingsfonds in New York. Ze heeft het druk met haar carrière, maar ze keert een tijdje voor Kerst terug naar haar familie in Pemberley. Haar moeder is ziek, haar relatie met haar vader is bekoeld en Darcy denkt dat al haar kennissen in Pemerley haar arrogant vinden, omdat ze vertrokken is naar New York om carrière te maken.

Op het jaarlijkse kerstfeest van haar ouders komt Darcy de irritante Luke Bennet tegen. Een simpele timmerman die niet bepaald op zijn mondje gevallen is.  Ze herinnert hem om de rivaliteit die ze altijd tegenover elkaar hadden op school. Maar de vele glazen eierpunch zorgen ervoor dat ze toch met zijn tweeën onder de mistletoe eindigen.

Schrijfster Melissa de la Cruz heeft een dynamische, interessante relatie gecreëerd tussen Darcy en Luke. Het is een echte ‘badboy’ en ‘powerwoman’ relatie. Ze haten elkaar en de beledigingen gaan over en weer. De relatie tussen deze twee doet denken aan films als The Ugly Truth en The Proposal. Het geeft het boek een humoristische twist, waardoor lezer blijft doorlezen en wil weten hoe deze relatie zich gaat ontwikkelen. Zullen de meningen die ze over elkaar hebben misschien veranderen?

De eerste impressie van Darcy is een arrogante, hooghartige vrouw. Maar de gedachtekronkels van Darcy zorgen ervoor dat de lezer zich beter kan inleven in de situatie. Darcy is een complex personage, die eigenlijk alles heeft wat ze kan wensen, behalve echte liefde. Het harde werken en altijd presteren hebben ervoor gezorgd dat Darcy op het gebied van liefde niet het meest tactisch is. Ze heeft last van bindingsangst, niet alleen met mannen, maar ook met haar familie.

Als enige minpuntje is te benoemen dat de tijdsplan in Pride and Prejudice and Mistletoe vrij onrealistisch is. Er gebeuren veel grote gebeurtenissen in vijf dagen, wat sommige mensen niet eens in één leven meemaken. Als lezer stoort dit in principe niet, maar wanneer de lezer het boek later analyseert, valt het op.

De cover van het boek is prachtig. Het geeft een luxe, warme en echte Britse uitstraling. Het boek speelt zich af rond Kerstmis. De lezer waant zich in een gemoedelijke sfeer en samen met de luchtige schrijfstijl is het een boek dat binnen een dag kan worden gelezen. Aan het einde is er een prachtig geschreven epiloog door De La Cruz, die de lezer verliefd achter zal laten.

Pride and Prejudice and Mistletoe is hét perfecte boek voor de kerstvakantie!

 

Recensie: Pride and Prejudice and Mistletoe - Melissa de la Cruz

Pride and Prejudice and Mistletoe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Darcy Fitzwilliam is 29, beautiful, successful, and brilliant. She dates hedge funders and basketball stars and is never without her three cellphones—one for work, one for play, and one to throw at her assistant (just kidding). Darcy's never fallen in love, never has time for anyone else's drama, and never goes home for Christmas if she can help it. But when her mother falls ill, she comes home to Pemberley, Ohio, to spend the season with her family.

  Her parents throw their annual Christmas bash, where she meets one Luke Bennet, the smart, sardonic slacker son of their neighbor. Luke is 32-years-old and has never left home. He's a carpenter and makes beautiful furniture, and is content with his simple life. He comes from a family of five brothers, each one less ambitious than the other. When Darcy and Luke fall into bed after too many eggnogs, Darcy thinks it's just another one night stand. But why can't she stop thinking of Luke? What is it about him? And can she fall in love, or will her pride and his prejudice against big-city girls stand in their way?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

 • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Dwaaleiland

 • Recensie: Terug naar dwaaleiland

Zoek in artikelen