• onze waardering

Recensie: Iskari: De laatste Namsara - Kirsten Ciccarelli RECENSIE

Recensie: Iskari: De laatste Namsara - Kirsten Ciccarelli

Asha wordt ook wel Iskari genoemd. Ze is de meest gevreesde drakendoder van het heel Firgaard. Nadat haar land in vlammen op ging, door haar schuld, besloot zij om elke draak in het land te doden. Maar de draak die zij het liefste wil doden is Kozu, hij is degene die Firgaard verwoeste. In ruil voor zijn kop gaat het gearrangeerde huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger niet door. Ondertussen probeert zij een groot geheim over de Iskari en de laatste Namsara, te ontdekken en slaat op de vlucht samen met de slaaf Torwin.

Iskari: De laatste Namsara van Kirsten Ciccarelli begint meteen hartstikke spannend. Er zijn geen lange introducties voordat de actie begint. Asha gaat gelijk het gevecht met een draak aan! Deze heeft zij zelf opgeroepen door het vertellen van een oud verhaal. Deze oude verhalen worden tussen de hoofdstukken door letterlijk aan de lezer verteld. Dit geeft het boek een extra dimensie en maakt het boek intrigerend.

Asha is één van de sterkste vrouwelijke hoofdpersonages die ik ken! Ze komt voor haarzelf op, laat zich zeker niet kennen, staat altijd weer op en bepaalt uiteindelijk haar eigen lot. Door het verhaal heen leer je haar langzaam kennen. Er worden steeds kleine stukjes uit haar verleden verteld. Ze heeft het zeker niet makkelijk gehad, maar daar put zij kracht uit.

Kirsten Ciccarelli heeft een fijne schrijfstijl, die perfect past bij het genre. Ze schrijft erg beeldend waardoor de wereld waarin Asha leeft tot leven komt! Ze beschrijft alles tot in de details waardoor het verhaal levensecht overkomt bij de lezer! Daarnaast leest het Iskari: De laatste Namsara hierdoor ook lekker snel weg en vlieg je door het verhaal heen.

Ook gooit Kirsten Ciccarelli voldoende humor door het verhaal heen en zit je 9 van de 10 keer met een glimlach op je gezicht het boek te lezen. Maar niet alles gaat over rozengeur en maneschijn. Ook weet zij te beroeren, waardoor een traantje hier en daar niet weg te denken valt. Knap hoe iemand zoveel verschillende emoties bij de lezer kan oproepen!

Iskari: De laatste Namsara eindigt niet met een grote cliffhanger en dat is zo mooi aan dit boek. Je hebt het gevoel dat het verhaal mooi afgesloten is, terwijl er zeker nog een vervolg aankomt. Hier kijk ik dan ook erg naar uit, want ik heb genoten van Firgaard, van Asha, van Torwin, van de draken en alle andere personages in het boek.

 

Recensie: Iskari: De laatste Namsara - Kirsten Ciccarelli

Iskari 1 - De laatste Namsara

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

  Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

  Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

  Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • Interview met Kristen Ciccarelli van Iskari: De laatste Namsara

 • Recensie: Iskari 2 – De gevangen koningin

Zoek in artikelen