• onze waardering

Recensie: 30 dagen zonder alcohol RECENSIE

Recensie: 30 dagen zonder alcohol - Lien Braeckevelt

Enkele weken zonder alcohol doet wonderen. Je slaapt beter, je verliest gewicht, je huid straalt en je bespaart er ook nog eens flink mee. Een duidelijke uitdaging dus. In 30 dagen zonder alcohol geeft Lien Braeckevelt je, naast de wetenschappelijke achtergrond, feiten, tips en lekkere mocktailrecepten. 30 dagen zonder alcohol biedt daarmee een perfecte ondersteuning voor iedereen die deze challenge tot een goed einde wil brengen.

30 dagen zonder alcohol is een praktische gids boordevol goede tips om enerzijds bewuster om te gaan met alcohol, maar biedt anderzijds ook ondersteuning voor degenen die een maand niet willen drinken. Ongemerkt drinken de meeste van ons meer dan ze zich eigenlijk bewust zijn. Braeckevelt stopte zelf met alcohol toen ze aan het trainen was voor een marathon. Ze wilde fitter worden en merkte dat het niet drinken haar hierin enorm hielp. Uiteindelijk stopte ze gedurende vier maanden helemaal met drinken om vervolgens af en toe bewust te genieten van een glas alcohol. Gesteund door haar eigen positieve ervaringen schreef ze een gids om ook anderen te inspireren hun drankgebruik eens kritisch onder de loep te nemen. Het boek, Vlaams van oorsprong, speelt in op de Tournee Minerale, het initiatief van VAD en de Stichting tegen Kanker om Vlamingen bewuster te maken van hun alcoholgebruik. En dat blijkt tot nu toe een groot succes. 

In het boekje worden verschillende situaties geschetst waarin de meesten normaal gesproken zouden drinken, zoals bijvoorbeeld een etentje of feestje. Zinnig, want hierdoor kun je van tevoren stilstaan bij dit soort situaties, waardoor het gemakkelijker is het goede voornemen ook daadwerkelijk uit te gaan voeren en de kans van slagen vergroot wordt. Ook zijn er recepten voor mocktails te vinden, zoals bijvoorbeeld een verrassende gin tonic zonder gin. Daarnaast zijn er in 30 dagen zonder alcohol vooral veel feiten te vinden over de nadelen van alcohol. Soms is de toon wat belerend (en daarmee eerlijk gezegd ook wel wat confronterend), maar dit helpt zeker qua bewustwording. De cijfers zijn ook wel schrikbarend te noemen, met name het hoofdstuk van de gevolgen van alcohol op je gezondheid zijn indrukwekkend. Daarin biedt 30 dagen zonder alcohol wel een extra stimulans om de goede voornemens van een maand niet drinken ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Niet te soft, maar dat hoeft ook niet. Een prima boek ter ondersteuning van een zeer zinnige challenge. Nu nog even die startdatum vast gaan leggen en mentaal gaan voorbereiden.

 

Recensie: 30 dagen zonder alcohol - Lien Braeckevelt

30 dagen zonder alcohol

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Enkele weken zonder alcohol doet wonderen!Je slaapt beter, je verliest gewicht, je huid straalt... én je bespaart er ook flink mee.30 dagen zonder alcohol. Een duidelijke challenge!Maar hoe begin je daar nu aan? Wat zijn de belangrijkste redenen om te stoppen of te minderen? Wat is het effect op je lichaam? En hoe houd je het vol?Naast de wetenschappelijke achtergrond geeft Lien Braeckevelt, die zelf vier maanden geen alcohol dronk om zich voor te bereiden op een marathon, je ook heel wat tips, feiten, lekkere mocktailrecepten en ervaringen van andere enthousiastelingen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Young Adult top 6: maart 2018

 • Lees een fragment uit Wires and Nerve, The Lunar Chronicles, van Marissa Meyer

 • Ik zal je leren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen