• onze waardering

Recensie: Hold back the stars RECENSIE

Recensie: Hold back the stars - Katie Khan

Max en Carys hebben nog maar negentig minuten om zichzelf te redden. Negentig minuten om een oplossing te zoeken voor hun tekort aan zuurstof, terwijl ze vallen in de ruimte. Na een ongeluk met hun ruimteschip hebben ze het voertuig verlaten. Ze hebben maar weinig tijd om iets te verzinnen, anders zullen ze samen sterven.

Terwijl ze vallen en terwijl ze praten, lezen we fragmenten van hun ontmoeting en leven samen. Een verboden liefde, waarvoor ze alles op het spel hebben gezet.

In Hold back the stars volg je het leven en de gedachten van zowel Carys als die van Max. Ze leven in een toekomstige versie van Europa, genaamd Europia. Het is een utopia, waarin liefdes verboden zijn tot na je vijfendertigste levensjaar. Waarin iedereen iedere paar jaar moet verhuizen naar een ander district. Rotatie, wordt dit genoemd. Het geeft een lekker sci-fi gevoel, omdat er veel veranderd is in de wereld. Je gaat op in de nieuwe wereld en leert gaandeweg meer over de manier waarop alles in die tijd werkt.

Als Max en Carys elkaar ontmoeten, voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Ze ontwikkelen een band die dieper gaat dan vriendschap, maar een vaste relatie is pas toegestaan voor hen over 10 jaar. Terwijl ze in de ruimte proberen zichzelf te redden, lezen we herinneringen van de twee. In het gebruik van het heden en het verleden schuilt het gevaar dat lezers meer interesse hebben in één van de twee: sommigen hebben meer met de scenes in het heden, terwijl anderen geïnteresseerder zijn in het verleden. Dit zorgt er echter wel voor dat je verder wilt lezen. Het is moeilijk om Hold back the stars weg te leggen.

Naast de nodige romantiek, zitten er ook hartverscheurende stukken in het boek. Je voelt mee met de personages en hun verdriet. Het is mooi geschreven, sleurt je mee en geeft een goed beeld van de gevoelens die Carys en Max voor elkaar hebben.

Boven de hoofdstukken in de ruimte, worden de resterende minuten zuurstof aangegeven. Dit zorgt voor een zekere spanning, omdat het steeds maar afloopt. En ondertussen moeten Max en Carys nog steeds een manier zoeken om te overleven. Hoe spannend is dat?!

Wel moet gezegd worden dat Hold back the stars erg verwarrend kan zijn. Er zijn momenten waarop je geen idee hebt wat er gebeurd. Aan de ene kant is dit vervelend, omdat het niet logisch lijkt op het moment dat je aan het lezen bent. Toch zorgt het ervoor dat je door wilt lezen, omdat het nieuwsgierigheid opwekt. Ook heeft het verschillende plot twists – het boek is zeker interessant.

Katie Khan heeft een goed debuut gemaakt met Hold back the stars. Het heeft spanning, romantiek, en drama. En het vindt ook nog eens plaats in de toekomst! Voor iedereen die gek is op de ruimte, een verboden liefde of een leven in de toekomst: dit boek is echt iets voor jou!

 

Recensie: Hold back the stars - Katie Khan

Hold Back the Stars

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  A startling and evocative novel, harkening to both One Day and Gravity, a man and a woman revisit memories of their love affair on a utopian Earth while they are trapped in the vast void of space with only ninety minutes of oxygen left.

  After the catastrophic destruction of the Middle East and the United States, Europe has become a utopia and, every three years, the European population must rotate into different multicultural communities, living as individuals responsible for their own actions. While living in this paradise, Max meets Carys and immediately feels a spark of attraction. He quickly realizes, however, that Carys is someone he might want to stay with long-term, which is impossible in this new world.

  As their relationship plays out, the connections between their time on Earth and their present dilemma in space become clear. When their air ticks dangerously low, one is offered the chance of salvation—but who will take it? An original and daring exploration of the impact of first love and how the choices we make can change the fate of everyone around us, this is an unforgettable read.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Dag 51: Share de cover op Facebook & win!

 • Recensie: Dubbelleven

 • Een nieuw begin

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen