• onze waardering

Recensie: Vers uit Foodbag RECENSIE

Recensie: Vers uit Foodbag - Foodbag.be

Vers uit Foodbag is een kookboek vol gezonde gerechten die makkelijk en snel te bereiden zijn. Het boek is ontstaan naar aanleiding van de Foodbag; een kookbox in België vol gezonde en verse seizoensgebonden producten, zoals wij die ook in Nederland kennen. Wekelijks worden er verschillende menu's aangeboden, waarbij zoveel mogelijk aandacht gaat naar variatie in het smaakpatroon, de ingrediënten en de keukenbeleving. Inmiddels telt het repertoire van de Foodbag zo'n 800 recepten. Een goede reden om een deel daarvan te bundelen in dit kookboek en iedereen te inspireren.

Omdat er in de kookbox gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden producten is Vers uit  Foodbag onderverdeeld in de vier seizoenen, te beginnen met de winter. Ieder hoofdstuk bevat een groot aantal recepten, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van linzen, quinoa, zoete aardappels en veel verschillende kruiden. Zowel de vlees- en visliefhebber als de vegetarische kok, kan zijn hart ophalen aan één van de heerlijke gerechten. De ingrediëntenlijst is op overzichtelijke wijze neergezet en bij veel van de recepten staan adviezen en tips over de werkwijze of de gebruikte ingrediënten. Ieder recept is voorzien van een mooie foto waarvan het water je in je mond loopt.

Tot slot bestaat het boek uit een hoofdstuk 'easy diners'. Hierin staan tien makkelijke recepten zoals spaghetti met gehaktballetjes, gevulde paprika's met rijst en een zalmbrochette met ratatouille. Snelle gerechten om klaar te maken, maar nog steeds met gezonde ingrediënten op het bord. 

Omdat Vers uit Foodbag is onderverdeeld in seizoenen heb ik gekozen voor het seizoen waar we ons, op het moment van lezen, in bevonden: de herfst. Het eerste recept dat ik heb uitgeprobeerd is 'pizza met gekaramelliseerde champignons en veldsla' en het andere recept is 'macaroni met spruitjes en kaas'.

Pizza met gekaramelliseerde champignons en veldsla

Wat is er nu leuker dan zelf pizza maken? Deze variant is net even wat anders dan normaal. In plaats van tomatensaus, smeer je de bodem in met kruidenkaas. Vervolgens karamelliseer je de ui met wat suiker en zorg je voor een mooi bruin kleurtje op de champignons. De pizza gaat met wat mozzarella in de oven en tot slot beleg je de pizza met veldsla. Het resultaat: een heerlijke pizza met een zoete smaak van de gekaramelliseerde ui.

Macaroni met spruitjes en kaas

Ik ben niet zo weg van spruitjes, maar deze pastavariant wilde ik wel eens een keer proberen. Een simpel gerecht om te maken, maar wel een die ontzettend goed vult! De basis van het gerecht bestaat uit macaroni, spruitjes, yoghurt en ricotta.  De spruiten moeten er, volgens recept, in zijn geheel in, maar het is beter om ze door midden te snijden. De smaak van de spruiten verandert niet ten opzichte van gekookte spruiten, maar het geheel mag er zeker zijn. Makkelijk om in te vriezen zodat je het, op een moment dat je wat minder tijd hebt, snel kunt opwarmen.


 

Vers uit Foodbag heeft een duidelijke en makkelijke uitleg die je stap voor stap door het maken van de recepten heen helpt. Het is gestructureerd en de pagina´s hebben een vaste opmaak waardoor het boek overzichtelijk en rustig oogt. Een fijn boek met veel lekkere en soms ook verrassende combinaties, die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen. 

 

Recensie: Vers uit de Foodbag - Foodbag.be

Vers uit Foodbag+ koken zonder stress

 • Auteur:

  Foodbag
 • Verschenen:

  14 maart 2017
 • Uitgave:

  ISBN 9789401441377
  Uitgever Lannoo
  215 pagina's
 • Uitgever:

  Lannoo
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dagvers koken zonder stress
  Met het Vers uit de foodbag kookboek geniet je van heerlijke, inspirerende recepten die in een handomdraai klaargemaakt zijn. De gerechten werden allemaal in het kookatelier van Foodbag ontwikkeld en met seizoensgebonden ingrediënten bereid. Geen inspiratie en zin om gevarieerd en lekker te koken in no time? Dan is dit boek zeker een must voor jou!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 17 romantische series die je wil zien

 • Winnaars BAFTA Awards 2021

 • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Wij twee

 • De ergste juffen en meesters van de wereld - David Walliams

 • Keizerlijk geel - Lucas Zandberg

Zoek in artikelen