• onze waardering

Recensie: Bevroren nacht  RECENSIE

Recensie: Bevroren nacht – Sara Raasch

Angra heeft opnieuw veel macht verkregen. Meira wil tegen hem in opstand komen maar voordat ze dat kan doen, moet ze eerst haar magie onder controle krijgen. Daarbij krijgt ze gelukkig hulp van de oude magiër Rares, maar de tijd tikt door en de kwaadaardige magie van Angra blijft zich maar verder verspreiden...

Dit slotdeel gaat gelukkig direct verder na de enorm spannende cliffhanger aan het einde van het tweede deel IJs als Vuur. Dit betekent dat er niet veel herhaald wordt uit de vorige delen, wat voor lezers die de boeken niet direct na elkaar lezen wel enigszins verwarrend kan zijn, omdat je direct weer midden in de actie wordt geplaatst. Het boek is dus direct weer spannend en deze spanning wordt zorgvuldig verder opgevoerd.

De hoofdpersonen van Bevroren nacht zijn wederom Meira en Mather. Daarbij komt deze keer het perspectief van Ceridwen. Ceridwen is de prinses van Zomer en werd wel al in IJs als Vuur als personage geïntroduceerd. Ceridwen is een leuk personage en het is fijn om meer over haar te lezen. Mather vindt in dit deel nog meer zijn eigen stem en rol als Winteriaan. Hij helpt Meira en is nu echt de leider van de dooikinderen. Ook Meira ontwikkelt zich verder en hoopt in dit deel eindelijk haar magie volledig te kunnen controleren. Ze worstelde de vorige delen heel erg met zichzelf en dit deel accepteert ze zichzelf zoals ze is. Ze krijgt daarbij hulp van de magiërs Rares en zijn vrouw Oana, die haar lesgeven om zo de kloof van de magie te bereiken. Om de kloof van de magie te bereiken moet Meira eerst door een labyrint en moet ze verschillende zware beproevingen afleggen:

'Drie mensen verlangt het labyrint

Die het betreden met de oprechte intentie

Een proef van leiderschap te ondergaan,

Een doolhof van nederigheid

Een zuivering van de ziel

Om alleen door het ware te worden vervolmaakt.'

Raasch weet een overtuigende verhaalwereld in elkaar te zetten. Primoria is interessant en als lezer leer je het land steeds beter kennen. In het vorige deel ging Meira al bezoek bij de naburige koninkrijken Zomer en Yakim. In dit deel staat er onder andere ook een reis op het programma naar het koninkrijk Paisley, dat tussen de bergen ligt. Voorin het boek zit een handig kaartje zodat je de geografie van de verhaalwereld beter voor je kunt zien.

Het boek werkt duidelijk naar een slot toe en dat gaat uiteraard gepaard met de nodige actie. Het einde is spannend en emotioneel door verlies en onverwacht verraad. Raasch heeft een fijne schrijfstijl en deze Nederlandse vertaling van Louise Willenborg leest heel vlot.

Bevroren nacht is een spannend slotstuk van de Sneeuw als As-trilogie. Vol met actie, verraad, liefde en humor weet Raasch een mooi verhaal neer te zetten in het bijzondere rijk van Primoria.

 

Recensie: Bevroren nacht – Sara Raasch

Bevroren nacht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden.
    Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Langzaam maar zeker dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het
    ultieme offer te brengen...
    In het spannende slot van de serie neemt Sara Raasch de lezer nog één keer mee naar de adembenemende wereld van Primoria.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • YA boeken box sets

  • Recensie: Sneeuw als as

  • Recensie: IJs als vuur 

  • Set Fire to the Gods - Sara Raasch

Zoek in artikelen