• onze waardering

Recensie: Summoner 2 - De edele RECENSIE

Recensie: Summoner 2: De edele - Taran Matharu

Fletcher heeft een jaar lang in de gevangenis gezeten en na meerdere rechtzaken is het gelukt om vrij te komen! Maar echt vrij is hij niet. Bijna direct daarna wordt hij op een missie gestuurd om Koboldeieren te vernietigen in het territorium van de Orks. Dit gaat hij natuurlijk niet alleen doen, maar samen met zijn vrienden en Ignatius! Of het hem en zijn vrienden gaat lukken is nog maar de vraag.

De edele gaat niet direct verder waar De nieuweling is gebleven. We gaan een jaar vooruit in de tijd, een jaar waarin Fletcher gevangen heeft gezeten in een gevangenis. Maar dit jaar mis je totaal niet. Er is natuurlijk van alles gebeurd in de buitenwereld, maar dit ontdek je langzaamaan samen met Fletcher.

De actie zit er meteen vanaf de eerste pagina in en het pakt de aandacht van de lezer direct vast.  Je zit eigenlijk in een rollercoaster waar je niet meer uitstapt. Er gebeurt dus van alles in De edele.  Er komt een rechtzaak, Arcturus verdedigt Fletcher, en dan als ze denken gewonnen te hebben wordt Fletcher opnieuw aangeklaagd. Als ze net alle hoop hebben verloren gebeurt er weer iets wonderlijks. 

Taran Matharu heeft echt heel veel plottwists in De edele verwerkt. Hij doet dit op een meesterlijke wijze, waardoor je de meeste helemaal niet ziet aankomen. Maar één van de ‘plottwists’ zag ik wel al vanaf ver aankomen. Dat is verder helemaal niet erg, want De edele is een ontzettend sterk tweede deel in de Summonor-serie.

Taran Matharu heeft zijn beeldende en beschrijvende schrijfstijl vast weten te houden. Het lijkt net alsof jezelf door de jungle loopt en je een onderdeel bent van Fletchers vriendengroep! Ook is de worldbuilding in de Summoner-serie hierdoor echt uitmuntend. In De edele ontdekken we namelijk weer allemaal nieuwe feitjes over de wereld waarin Fletcher leeft. Het verhaal krijgt meerdere lagen en gaat zeker de diepte in!

“Rondom hem was een netwerk van gelijksoortige bouwsels te zien, met brede, eikachtige bladeren die groot genoeg waren om als een dak voor een huis te worden gebruikt, Hij draaide zich om en zag dat ze uit het inwendige van een reusachtige boom waren gelopen.” – p. 101

Ook in De edele gaat het weer over het onderscheid dat gemaakt wordt tussen mensen, dwergen en elfen. Maar in dit deel draait het er vooral om, dat deze drie ‘rassen’ met elkaar verbonden gaan worden.

De edele zit vol met intrige, politieke spelletjes en demonen. In dit deel leer je veel meer demonen kennen dan in het eerste deel. De één nog bijzonderder dan de ander en stiekem zou iedereen wel zo een demon aan zijn zijde willen hebben. In dit boek leren we ook nieuwe karakters kennen, zoals Cress (een dwerg). Dit is zeker verfrissend en geeft een nieuwe draai aan het verhaal!

Net als De nieuweling eindigt ook De edele met een mega grote Cliffhanger. Het doet verlangen naar meer, het doet verlangen naar het derde deel, De Strijdmagiër! Hier moeten we nog wel heel eventjes op wachten. Het zal namelijk in april van dit jaar verschijnen!

 

Recensie: Summoner 2: De edele - Taran Matharu

Summoner 2 - De edele

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
  Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
  Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De boekenfluisteraar - Carsten Henn

 • Slapeloze nachten - Elizabeth Hardwick

 • Halfweg - Puck de Klerk

 • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

 • Het boek van de galg - Thomas Enger

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Summoner 1 - De nieuweling

 • Populaire boeken die in mei 2020 verschijnen

 • Recensie: De outcast

 • Recensie: De Uitverkorene

 • Recensie: De strijdmagiër

Zoek in artikelen