• onze waardering

Recensie: Paris for One RECENSIE

Recensie: Paris for One - Jojo Moyes

Paris for One is een verzameling van korte verhalen geschreven door Jojo Moyes, de bekende schrijfster van de internationale bestseller Me Before You. Het boek bestaat uit elf van elkaar losstaande verhalen.

De naam Paris for One is de titel van het eerste verhaal, dat ook een stuk langer is dan de anderen. Verwacht dus geen elf even lange verhalen – de overige tien zijn maar een paar pagina's per stuk, op één ander verhaal na, die zich overigens ook afspeelt in Parijs. Er worden problemen uit het dagelijks leven aangekaart, zoals bijvoorbeeld relatieproblemen.

Omdat het maar korte stukjes zijn, zit er natuurlijk een stuk minder persoonlijkheid aan de karakters dan normaal het geval is. Dit is even wennen, omdat hoofdpersonen gewoonlijk tot in detail worden beschreven. Toch is het wel verfrissend om even een boek open te kunnen slaan en in een paar minuten eenfeel good verhaal te kunnen lezen. Want dat zijn het voornamelijk, feel good verhalen over geheel uiteenlopende personages.

In ieder verhaal gaat het over een ander hoofdpersonage. Soms is dit een man, soms een vrouw. Niet iedere short is vanuit hetzelfde perspectief geschreven – een aantal zijn vanuit het ik-standpunt, de rest spreekt over hij/zij.

Jojo Moyes heeft het talent om humor op een fantastische manier te verwerken in haar verhalen. Paris for One heeft het allemaal: humor, romantiek... maar toch lukt het Jojo ook om serieuze aspecten aan haar creaties toe te voegen. Doordat ze alles kan schrijven, is het moeilijk om het boek weg te leggen. Daarnaast is het makkelijk om nog een extra verhaal te lezen, omdat de meesten toch maar een aantal pagina's zijn. Hierdoor ben je snel door het boek heen.

Dan nog even dit: het eerste hoofdstuk van het vervolg op Me Before You & After You is achterin Paris for One te vinden! Als je geen idee had dat er een vervolg kwam, dan weet je dat nu. En het ziet er veelbelovend uit!

Wat een heerlijk boek! Als je een fan bent van Jojo Moyes en houdt van romantische drama's – en even snel een verhaal wilt kunnen lezen, dan is dit het boek voor jou! Je zult er geen spijt van krijgen als je hem leest.

 

Recensie: Paris for One - Jojo Moyes

Paris for One and Other Stories

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nell's boyfriend has deserted her in Paris . . . alone in the most romantic city in the world, can she forget him to find herself?

  Eleven unmissable stories from the author of heartbreaking Me Before You, including Paris for One - soon to be a major film - about Nell, deserted by her boyfriend minutes before setting off on a romantic weekend away, and a tale of the early days of two marriages, featuring Liv and Sophie from Jojo Moyes' bestselling romance The Girl You Left Behind.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De verfilming van Voor jou van Jojo Moyes is hier!

 • Chicklit top-5: juli

 • Recensie: Een leven na jou

 • Voor jou

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Voor jou

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen