• onze waardering

Recensie: Recepten uit Barcelona RECENSIE

Recensie: Recepten uit Barcelona - Stephan Mitsch

Recepten uit Barcelona door auteur Stephan Mitsch is een onderdeel van de serie wereldse kookboeken van uitgeverij Good Cook waaronder ook recepten uit New York, Venetie, Tokyo en Istanbul vallen. Als inwoner van deze wereldstad geeft Stephan Mitsch 120 heerlijke authentieke Catalaanse recepten. Naast diverse tapas, hoofdgerechten en desserts zijn er in Recepten uit Barcelona ook culinaire winkeltips en een plattegrond te vinden. Kortom: een veelzijdig boek voor eenieder die wil genieten van al het culinairs dat deze prachtige stad te bieden heeft!

Om te beginnen is Recepten uit Barcelona een werkelijk prachtig boek. Zowel de vormgeving van de cover als het formaat van het boek zijn goed gekozen en houden het midden tussen een kookboek en lifestyleboek. Hierdoor spreekt het boek ook een ander publiek aan dan de doorsnee kookboekenfans. De achtergrondinformatie over de wijken en markten van Barcelona maken dat je je in deze prachtige stad waant, daarbij geholpen door de fantastische fotografie van Arnold Poschl. Maar, hoe mooi vormgegeven ook, in een kookboek zijn uiteindelijk de recepten natuurlijk het meest van belang. In overleg met het thuisfront wordt besloten een tapasmaaltijd te maken, bestaande uit patatas bravas, knoflookgarnalen en spinazie met als toetje ijs. 

Als eerste de patatas bravas. De saus moet als eerste worden gemaakt en kun je een aantal dagen bewaren. Op zich is het recept niet moeilijk en is snel genoeg klaar. Helaas is de saus niet erg lekker en vormt het geen echte toevoeging boven aardappels met mayonaise of de diverse bravas mixen die er te koop zijn. De aardappels hoeven niet te worden voorgekookt maar worden direct gebakken. De tijdsaanduiding die in het kookboek staat klopt hierin echter niet. Het kost beduidend meer tijd om ervoor te zorgen dat ze goed gegaard en zijn voorzien van een korstje. Daarna zijn het prima gebakken aardappels, die overigens ook zonder kookboek voor de leek goed te maken zijn. 

De knoflookgarnalen zijn ook erg gemakkelijk te maken. Kwestie van knoflook in plakjes snijden, chilipepers in ringen hakken en de garnalen aanbakken en laten garen. Voor iets dat zo simpel te maken is blijft het werkelijk verrukkelijk en zeker een succesrecept dat voor herhaling vatbaar is. 

Recepten uit Barcelona

De overige recepten zijn over het algemeen vrij simpel te maken en zien er smakelijk uit. Wel is de receptuur vooral gericht op de vlees- en visliefhebber. Logisch ook met de setting van deze stad, maar voor ondergetekende toch een klein minpunt. Al met al is Recepten uit Barcelona zeker een aanrader voor degene die het regenachtige Nederland wil ontvluchten, al was het dan alleen maar in gedachten.

 

Recensie: Recepten uit Barcelona - Stephan Mitsch

Recepten uit Barcelona

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten. Recepten uit Barcelona neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming? Barcelona op je bord!
  Recepten uit Barcelona is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Je snuift als het ware de geur op van de visrestaurantjes aan zee, de drukbezochte tapasbarretjes in de volkswijk Barceloneta en niet te vergeten van de overdekte mercati met hun prachtige uitstallingen van groenten, vis, vlees en nog veel meer heerlijkheden.
  Proef chips de alcachofas (artisjokkenchips) en andere overheerlijke tapas. Stel feestelijke diners samen en serveer escabeche de perdiz (patrijs in escabeche), zoals ze in restaurant La Piterra bereiden, en serveer met samafaina (gesmoorde groenten) en patatas al podre (armeluisaardappelen). En uiteraard sluit je af met de beroemde crema catalana. Gaudir del seu manjar, oftewel: eet smakelijk in het Catalaans.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

 • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

 • Tong - Marly van Otterloo

 • Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: IJzerlegendes

 • Ik vertrek!

 • Recensie: Van wie hou je

Zoek in artikelen