• onze waardering

Recensie: Heerlijk simpel RECENSIE

Recensie: Heerlijk simpel - Janneke Philippi

Heerlijk simpel van Janneke Philippi, met fotografie en vormgeving door Serge Philippi biedt ruim 100 recepten die eenvoudig te maken zijn, met goed verkrijgbare ingrediënten. Als foodstyliste en kookboekenauteur maakte Janneke Philippi samen met haar man al verschillende kookboeken, die zowel in Nederland als in het buitenland worden uitgegeven. Daarnaast schrijft ze voor meerdere tijdschriften. Heerlijk simpel biedt volop inspiratie voor iedereen die van lekker eten houdt, maar weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Heerlijk simpel is een fantastisch kookboek dat zowel door zijn recepten als vormgeving aanspreekt. Zelfs als absoluut beginnend kok kun je vrijwel alle gerechten in een handomdraai maken. De beschrijving en ingrediëntenlijst zijn over het algemeen vrij kort, waardoor je in een oogopslag een indruk krijgt van (de moeilijkheidsgraad van) het recept en de benodigdheden. De verschillende gerechten zijn ingedeeld in een aantal hoofdstukken: lunch, koffie, borrel, vooraf, diner en dessert. De meeste lunchrecepten zijn met wat toevoegingen ook prima als voorafje of diner te gebruiken waardoor het boek eindeloos veel mogelijkheden biedt. Zowel vleeseter als vegetariër komen ruimschoots aan hun trekken. 

Zelf maakte ik uit Heerlijk simpel de geroosterde aubergineschotel met buffelmozzarella (zie foto). Het recept is voor 6-8 personen en is daarmee prima te gebruiken als bijvoorbeeld hoofdgerecht tijdens een etentje (of om een deel in te vriezen bijvoorbeeld). Leuke tip is dat Janneke Philippi er in veel recepten voor kiest de zoetere variant van kerstomaatjes in plaats van de traditionele pomodori te gebruiken. Dit geeft het gerecht een fantastische smaak, zeker in combinatie met de geroosterde aubergine, sowieso een all time favourite. Eventueel wat Turks brood en een frisse groene salade toevoegen (niet noodzakelijk overigens) en klaar is kees. En qua tijd ben je inderdaad supersnel klaar. De aubergineschotel is dan ook zeker voor herhaling vatbaar!

Heerlijk simpel

Verder stond hier de Parmezaanse kip met stokbrood en salade op het menu (zie foto). De bereidingstijd was hierbij ook weer minimaal: slechts 10 minuten voorbereiden, de oven in en na een krap half uur kun je aan tafel. Met name voor een doordeweekse drukke dag een topper. En de smaak? Wederom prima. \

Heerlijk simpel

Ook de borrelgerechtjes in Heerlijk simpel zijn enorm uitnodigend. Stuk voor stuk ogen ze even lekker. Sommigen zijn wat bewerkelijker, zoals de serrano-rucolakroketjes, maar ach, voor een feestje is dat geen probleem toch? En zo heeft Heerlijk Simpel talloze fantastische recepten te bieden. Wat te denken van frittata dolce of Portugese kaastaartjes. Klinkt goed toch?  
Kortom: Studio Philippi heeft met Heerlijk simpel weer een geweldig kookboek neergezet, dat voldoende inspiratie biedt om lange tijd mee vooruit te kunnen.

 

Recensie: Heerlijk simpel - Janneke Philippi

Heerlijk simpel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Is het echt zo simpel?' Dat hoort Janneke Philippi vaak als mensen haar recepten ontdekken. Het is wat de recepten kenmerkt: ze zijn altijd eenvoudig, met goed verkrijgbare producten en vooral heerlijk.

  In Heerlijk simpel geeft Janneke meer dan 100 recepten voor iedereen die houdt van lekker eten, maar weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan. Van gegratineerde oesters en aardbeien in champagne tot Parmezaanse kip en mac 'n' cheese: zowel voor etentjes met vrienden als voor de doordeweekse maaltijd biedt dit boek volop inspiratie.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Weekendlunch

 • Mijn favoriete desserts

 • Recensie: Stoven bij Janneke thuis

 • Recensie: 50 recepten met zoet en sappig zomerfruit

 • Recensie: Salade

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen