• onze waardering

Recensie: Beschermengel RECENSIE

Recensie: Beschermengel - Dolores Redondo

Aan de oever van de Baztan rivier wordt het dode naakte lichaam van een meisje gevonden. Er is een seriemoordenaar aan het werk, die het voorzien heeft op jonge meisjes. Een maand eerder is namelijk eenzelfde soort moord gepleegd. Inspecteur Amaia Salazar wordt op de zaak gezet, waardoor zij gedwongen terug wordt gebracht naar haar geboortestreek Elizondo, waar ze zich had voorgenomen nooit meer naar terug te keren. Amaia kampt namelijk met een duister familiegeheim uit haar jeugd, dat haar voor altijd beschadigd heeft.

Beschermengel is een thriller vol spanning, mythes, bijgeloof en geheimen. Naast de vreemde gebeurtenissen in het plaatsje, kampt hoofdpersonage Amaia Salazar ook nog eens met de vete tussen haar zus Flora en haarzelf en een heftig geheim uit haar verleden dat heeft gezorgd voor een jeugdtrauma. Verder leidt Amaia een, voor de lezer, vrij mysterieus leven. Ze wordt als leidinggevende inspecteur op de zaak onderdrukt door mannelijke collega's, maar zet ondanks dat alles op alles om de zaak op te lossen. Omdat de moordenaar actief is in het Baskenland gaat het gerucht dat de Basajaun de moorden pleegt. De Basajaun is een mythisch wezen en betekent "de heer van het woud." 

Schrijfster Dolores Redondo gebruikt in Beschermengel veel verwijzingen naar de Baskische mythologie, maar al mocht je daar als lezer niets vanaf weten, maken deze verwijzingen het verhaal niet ingewikkeld om te volgen. De verwijzingen waarvan niet meteen duidelijk is wat deze betekenen zijn met een sterretje aangegeven en de betekenissen worden achterin het boek uitgelegd. De mythes en vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen die zich afspelen in het verhaal tillen het thrillergehalte juist naar een hoger level. 

Dolores Redondo weet met haar schrijfstijl de lezer in een waanzinnig verhaal mee te slepen. De plaats delicten en spannende gebeurtenissen worden zo beeldend verteld dat alles zo goed als voor je te zien is. Van begin tot eind blijft het verhaal mysterieus, maar niet per se onduidelijk. Wel gebeurt er heel veel tegelijk, want naast dat er een moordenaar rondloopt en Amaia moet dealen met gebeurtenissen uit haar verleden die zij het liefst vergeet, gebeuren er ook vreemde en bijna bovennatuurlijke dingen. Storend is het niet, maar het is wel belangrijk dat je bij dit boek als lezer houdt van een wat ingewikkelder plot en verbanden kunt leggen tussen de dingen die er gebeuren. 

Beschermengel is een spannende, mysterieuze thriller met een ijzersterk plot. Het verhaal verveelt op geen moment en is dankzij de toegankelijke schrijfstijl ook een makkie om uit te lezen.

 

Recensie: Beschermengel - Dolores Redondo

De beschermengel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Aan de oever van de Baztan-rivier wordt het dode naakte lichaam van een meisje gevonden. Haar kleren zijn opengesneden en haar lakschoenen staan keurig naast haar in de berm. Er is een seriemoordenaar aan het werk, die het voorzien heeft op jonge meisjes: een maand eerder is eenzelfde moord gepleegd...
    Inspecteur Amaia Salazar wordt op de zaak gezet. Het brengt haar terug naar haar geboortestreek Elizondo, waar ze zich had voorgenomen nooit meer terug te keren. Het is het hart van onopgeloste familieconflicten, verborgen wrokgevoelens en een donker geheim uit Amaia's jeugd, dat haar voor altijd beschadigd heeft...
    Waarom durft Amaia niet terug naar Elizondo? Wie is de moordenaar met een voorliefde voor oude tradities en mythologische gebruiken? Beschermengel is een mysterieuze, thriller in het magische Baskenland, vol familiebanden, jeugdtrauma's en bijgeloof.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Baggy Bash: hippe tassen als beschermengel

  • 5x Nagelbijtend-spannende-thrillers

  • De beschermengel

  • Recensie: Erfenis van de botten

Zoek in artikelen