• onze waardering

Recensie: Het Dilemma RECENSIE

Recensie: Het Dilemma - Samantha King

Het verhaal: Het leven van Madeleine staat in het teken van haar kinderen, ze zou zelfs voor hen willen sterven. Maar op de ochtend van de tiende verjaardag van haar tweeling wordt haar liefde op de proef gesteld. Een moordenaar dringt het huis binnen en stelt haar voor een verschrikkelijk dilemma: wel kind blijft leven en welk kind zal sterven? Sinds die dag probeert Madeleine erachter te komen waarom haar wereld ruw uit elkaar werd gerukt. Terwijl het dagelijkse leven doorgaat, herinnert ze zich in flitsen de aanloop naar die tragische dag. En dan beseft ze dat het leven van haar geliefden nog steeds aan een zijden draadje hangt...

Als Het Dilemma het thrillerdebuut is van Samantha King, dan vraag je jezelf hoe dit mogelijk is! Het is een ingenieus verhaal, zéér goed in elkaar gezet, superspannend en soms doodeng! Ieder keer als je denkt dat je het plot weet, zorgt Samantha King voor een andere wending in het verhaal. Wat vooral heel slim is gedaan, is om vanaf het begin van het boek al duidelijk te maken wie ze van haar twee kinderen heeft gekozen om te sterven. Dit verbaast je, omdat je denkt dat daar het hele verhaal juist omdraait, maar niets is minder waar. Het verdriet dat Madeleine heeft om de dood van haar kind, is zo puur en rauw beschreven, maar ook de liefde die ze voor haar kinderen heeft. Ze beleeft alles in flashbacks en komt er op die manier achter wat de aanloop naar de moord is geweest. Samanta King beschrijft alles zo levensecht, dat je af en toe wel zou willen roepen naar Madeleine dat je denkt dat je weet hoe het zit om haar te helpen alles duidelijk te kunnen zien.

Het Dilemma bestaat uit 4 delen, maar de tijdspanne ligt niet ver uit elkaar. Je krijgt al snel door dat er wat haarscheurtjes aanwezig zijn in het zo op het oog volmaakte gezin. Dominic, de man van Madeleine, wil er vooral voor zorgen dat het gezin er beter voor staat dan de mensen die in de buurt wonen. Dit drijft hij zo door, dat je dit tijdens het lezen erg tegen gaat staan. Vooral de manier waarop hij omgaat met zijn gezin is soms huiveringwekkend beschreven. Welk kind ze heeft gekozen om te sterven...? Er zit maar één ding op, dit boek aanschaffen en lezen!!

Samantha King zorgt ervoor dat je Het Dilemma in één adem uitleest, compleet met hartkloppingen van de spanning en met een diepe zucht als je het boek eenmaal uit hebt. Hopelijk heeft Samantha King de smaak te pakken met schrijven in het thrillergenre, en mogen we nog veel boeken van haar verwachten!

 

Recensie: Het Dilemma - Samantha King

Het dilemma

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het leven van Madeleine staat in het teken van haar kinderen, ze zou zelfs voor hen willen sterven. Maar op de ochtend van de tiende verjaardag van haar tweeling wordt haar liefde op de proef gesteld. Een moordenaar dringt hun huis binnen en stelt haar voor een verschrikkelijk dilemma: welk kind blijft leven en welk kind zal sterven? Haar zoon of haar dochter?
    Sinds die dag doolt Madeleine rond in een gebroken gezin, wanhopig probeert ze erachter te komen waarom haar wereld zo plotseling uit elkaar werd geblazen. Terwijl het dagelijks leven om haar heen blijft doorgaan, herinnert ze zich in angstaanjagende flitsen de aanloop naar die tragische dag. En dan beseft ze dat het leven van haar gezin nog steeds aan een zijden draadje hangt...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Het Dilemma - B.A. Paris

Zoek in artikelen