• onze waardering

Recensie: De memoires van Norton, filosoof en hond RECENSIE

Recensie: De memoires van Norton, filosoof en hond - Håkan Nesser

Hond Norton heeft meer van de wereld gezien dan de meeste mensen. Hij geniet van het leven en van het gezelschap van zijn baasje en het vrouwtje. In De Memoires van Norton, filosoof en hond vertelt Norton over zijn leven en filosofeert hij wat af. Want naast hond is Norton ook nog eens een filosoof in de dop, net als zijn baasje. 

Norton is een intelligente hond. Zijn taalgebruik is er eentje waar menig mens nog een puntje aan kan zuigen en zijn kennis over filosofen is goed up to date. Hij filosofeert wat af in zijn leven en vertelt over de reizen die hij heeft gemaakt en over de plekken waar hij heeft gewoond. Ook zijn heldendaad laat de viervoeter niet achterwege. Dit maakt hem een uiterst interessante hond. Norton (of eigenlijk schrijver Håkan Nesser) gaat niet te diep in op de details van zijn leven. Het wordt geen langdradig gebeuren, maar er wordt genoeg verteld om als lezer geboeid te blijven.  

Het boek is vermakelijk, maar gaat niet echt de diepte in. En dat is maar goed ook. Dit boek is niet bedoeld om het literaire meesterbrein te prikkelen, maar simpelweg om te vermaken. Håkan Nesser omschrijft op een vermakelijke manier- vanuit het perspectief van zijn hond - hoe de viervoeter zijn leven heeft ervaren en welke rol 'het baasje' en 'het vrouwtje' hierin hebben gespeeld. De schrijfstijl van het boek is luchtig en daarom is het boek perfect voor hondenliefhebbers die een paar uurtjes tijdsvermaak zoeken.  

Hoewel het boekje luchtig en vermakelijk is, is het ook ontroerend. De memoires van Norton, filosoof en hond, gaat over het héle leven van Norton. Tijdens het lezen van het boek leer je de viervoeter goed kennen en weet je dat hij een goed leven heeft geleid. Toch is het laatste moment er eentje die zijn baasjes niet mee willen maken. De schrijver maakt wel duidelijk dat afscheid moeilijk was, maar hij legt het er niet zo dik op dat de tranen in je ogen springen. Het ontroert op een goede manier. Norton maakt duidelijk dat het 'zo goed is'. 

De memoires van Norton, filosoof en hond is het perfecte eerbetoon aan de hond en een must read voor elke hondenliefhebber. Het verhaal leest makkelijk weg, is vermakelijk en geeft je een kijkje in het hoofd van de trouwe viervoeter Norton. 

 

Recensie: De memoires van Norton, filosoof en hond - Håkan Nesser

De memoires van Norton, filosoof en hond

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Norton is een van de meest bereisde honden ter wereld. Hij heeft op ballen gejaagd in Central Park, om gehaktballetjes gebedeld in Stockholm en een vrouw gered op Gotland. Dit alles in gezelschap van zijn trouwe tweevoeter, thrillerschrijver Håkan Nesser. De twee waren elf jaar lang de beste vrienden.
    In dit boek vertelt Norton over alle reizen die hij maakte, geeft hij tips om van het leven te genieten en doet hij uit de doeken hoe het is om samen met ons, tweevoeters, te leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De levenden en de doden in Winsford

  • Recensie: Intrigo

  • De vereniging van Linkshandigen - Hakan Nesser

Zoek in artikelen