• onze waardering

Recensie: Ik heb geen zin RECENSIE

Recensie: Ik heb geen zin - Annemerel de Jongh

Mocht je denken: dit boek is perfect om mee te beginnen om te hardlopen, dan wordt je misschien teleurgesteld. Heb niet te hoge verwachtingen bij Ik heb geen zin

In Ik heb geen zin vind je motiverende verhalen van Annemerel zelf. Welke excuses zij allemaal ervaart als ze geen zin heeft om te hardlopen. Annemerel schrijft naast boeken (eerder: Live, love run), al 14 jaar op haar eigen persoonlijke blog Annemerel.com. Wat je op haar blog vindt? Absoluut alles over hardlopen. Van een hardloopreis (die zij zelf organiseert tot vlogs over haar leven – waar ook hardlopen een belangrijke rol speelt). 

Naast de verhalen van Annemerel de Jongh, vind je ook de ervaringen van bekende (oa. Klaas Boomsma) en onbekende hardlopers (haar eigen familieleden) in Ik heb geen zin.  Wat opviel? Iedereen heeft wel een reden om te beginnen met hardlopen en de motivatie dat hardlopen goed voor je is. 

Ikzelf – als onervaren hardloper - hoopte veel motivatie uit Ik heb geen zin te halen, om toch te starten met rennen, hoe koud, hard de bank riep of hoe weinig zin ik ook had. Helaas heeft dit boek me dat niet gebracht. Het ene hoofdstuk boeide me meer dan het andere – wie wil er nou niet de marathon in New York gaan lopen? Maar echt in de doelgroep – als een ongemotiveerde hardloper die een paar keer per jaar een 'hardlooppoging' doet – val ik dan toch niet. 

Zorg dat je wat ervaring hebt voor je begint aan dit exemplaar. Weet wat jouw motivatie is om te gaan hardlopen. En kun je af en toe net dat duwtje extra in de rug gebruiken? Dan zijn er de motiverende en inspirerende 'loopverhalen' die jou achter de computer vandaan krijgen. 

Al met al had ik meer van Ik heb geen zin verwacht. Natuurlijk niet dat het mij direct van de bank af zou krijgen en al klaar zou staan bij de deur met mijn sportkleding aan. Het boek gaf meer de momenten wanneer Annemerel geen zin had te gaan sporten, vaak situaties die niet van toepassing zijn op mij. Ik heb geen zin is een vermakelijk boek, maar of je er daadwerkelijk je sportschoenen van aantrekt...

 

Recensie: Ik heb geen zin - Annemerel de Jongh

Ik heb geen zin

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Verhalen over hardlopen die je motiveren om van de bank af te komen.


    Je 'moet' eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg; het is koud, te nat, te warm; je hebt spierpijn of een kater; je hebt het echt veel te druk en je bent moe... Met andere woorden, je motivatie is ver te zoeken.

    Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel en van bekende en onbekende hardlopers. Over hardlopen in de stromende regen, in de vrieskou, na die oud en nieuw die net iets te gezellig was... Zeker weten dat jij tijdens het lezen van deze verhalen overgehaald wordt om wel dat stapje van de bank naar de deur te maken. Want uiteindelijk is die stap vaak zwaarder dan iedere stap die je verder zult zetten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • De laatste spijker - Stefan Ahnhem

  • De avond van het spannende boek

  • De atlas van overal - Deniz Kuypers

Zoek in artikelen