• onze waardering

Recensie: Overwonnen RECENSIE

Recensie: Overwonnen - Maya Banks

Hayley is een jonge violiste die onlangs haar vader heeft verloren. Toen haar vader nog leefde, is hij opgelicht door een verzekeringsagent. Hierdoor konden ze moeilijk rondkomen, en zeker na de dood van haar vader was Hayley genoodzaakt om verschillende baantjes naast haar studie te nemen om rond te kunnen komen. Ze kan niet meer in het huis wonen waar zij en haar vader woonden, dus gaat ze op zoek naar een nieuw appartement. Ze weet een appartement te bemachtigen in het appartementencomplex van Silas. Silas kan haar al na de eerste ontmoeting niet meer vergeten, maar hij weet ook dat zij te perfect voor hem is voor zijn duistere hart...

Overwonnen is het derde en laatste deel in de Hartstocht-trilogie van Maya Banks. In de voorgaande delen stonden Drake en Evangeline in de hoofdrol. Hun verhaal is zo goed als afgesloten; ze zijn getrouwd en verwachten binnenkort hun eerste kindje. Overwonnen volgt Silas en Hayley. Silas kenden we al vanuit de eerdere delen van deze serie, hij werkt namelijk voor en met Drake. Hayley is daarentegen wel een nieuw personage. Als lezer leer je Hayley al snel genoeg kennen. Ze is een jonge vrouw van 22 die onlangs haar vader heeft verloren. Ze heeft maar één passie: violiste zijn. Het leven van Hayley stortte in na de dood van haar vader. Door deze gebeurtenissen leer je Hayley kennen als een liefdevolle jonge vrouw, die pas opgeeft totdat ze erbij neer valt.

Natuurlijk is Hayley als personage niet perfect, maar ze is in ieder geval niet zo irritant als Evangeline was. Hayley heeft namelijk nog een eigen leven buiten Silas om: ze gaat naar school, heeft werk en  bespeelt haar viool. Alhoewel ze af en toe jaloers uit de hoek kon komen, wat op die momenten totaal begrijpelijk was, was ze een zeer dragelijk personage om over te lezen. Silas maakte daarentegen nog veel fouten in zijn relatie met Hayley, waardoor hij op een soort tweede versie van Drake leek. Als lezer hoop je wellicht te lezen over een duistere man die zijn vriendin geen pijn doet. Helaas is daar geen ruimte voor in de serie, waardoor je minder sympathie zal tonen voor aan man als Silas. Vanzelfsprekend vergroot dit wel het effect van de duistere kant die Silas heeft, maar liever lees je er niet over. 

Het verhaal zelf is geschreven in dezelfde sfeer als de voorgaande delen. Gedurende het hele verhaal gaat het vrijwel alleen maar om elkaar beschermen, terwijl er weinig ruimte is voor plezier met elkaar. De enige manier waarop er plezier wordt gemaakt is binnen in de slaapkamer van het appartementencomplex. Ze kunnen niet zomaar de straten op, omdat dit gevaarlijk zou kunnen zijn. Het is jammer dat Hayley en Silas niet op date gaan, zoals normale stellen doen. Samen zitten ze alleen binnen. Als Silas weg moet, wordt Hayley beschermd door een van de broers van Silas. Ze mag dan ook niets anders dan binnen blijven, ze mag zelfs niet naar feestjes. De vrouwen van de mannen in deze serie worden zeer onderdanig behandeld. Niet alleen onderdanig, als lezer krijg je soms zelfs het gevoel dat de vrouwen opgesloten worden; dat ze geen kant op kunnen.

Overwonnen is dus een boek in het Stout-genre dat nogal uniek is, evenals de voorgaande delen. Er kan niet gezegd worden dat het boek slecht is, aangezien je als lezer toch meeleeft met de personages, maar erg goed is het ook niet. Het is gewoon een prima serie.

 

Recensie: Overwonnen - Maya Banks

Hartstocht 3 - Overwonnen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het laatste deel van de zinderende Hartstocht- trilogie


  Hij kan zichzelf niet veranderen. Zijn jeugd heeft Silas tot de man gemaakt die hij nu is: gevaarlijk, wantrouwend en veeleisend. Hij woont in zelfverkozen eenzaamheid, ervan overtuigd dat geen enkele vrouw ooit zijn behoefte aan volledige controle zou accepteren – zowel in zaken als in de liefde. Totdat een jonge violiste op zijn pad komt.

  Zij kan haar behoeftes niet veranderen. Hayley heeft moeite met de laatste wens van haar vader: de opleiding aan een prestigieuze muziekschool in New York. Zelfs met meerdere bijbaantjes valt het haar zwaar om rond te komen en woonruimte te vinden. Als ze Silas ontmoet, biedt hij haar aan om te helpen. Maar als Hayley elke wens en eis van hem met liefde en acceptatie inwilligt, weet Silas dat hij haar eigenlijk moet laten gaan. Maar dat is nu precies het enige wat Hayley hem weigert…

   

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Zoete verleiding

 • Geheim verlangen

 • Recensie: Zoete verslaving

 • Recensie: Zoete weelde

 • Recensie: Zoete verwachting

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen