• onze waardering

Recensie: Liefde met een parasolletje RECENSIE

Recensie: Liefde met een parasolletje - Abby Clements

De Britse zussen Imogen en Anna zijn verschillend maar hebben desondanks een goede band. Zowel met elkaar als met hun ouders en oma. Imogen houdt van vrijheid en vermaakt zich goed op een Thais eiland terwijl de anderen nog altijd in Brighton wonen. 

Wanneer oma overlijdt, moet Imogen toch terug naar Groot-Brittannië, al belooft ze zichzelf dat dit tijdelijk is. Ze is bezig met een project waarbij ze onderwater foto's maakt. Hier wil ze graag een expositie van maken. Ook blijft haar vriend Luca achter op het eiland. Genoeg redenen dus om terug te gaan.

Wanneer duidelijk wordt dat oma haar ijssalon aan de twee zussen heeft nagelaten, zit er niets anders op voor Imogen om wat langer te blijven dan gepland. Haar fotografie en Luca zullen nog even op haar moeten wachten.

Anna heeft net een eigen woning gekocht waar ze samen gaat wonen met haar vriend Jon. Diens zoontje is er ook bijna ieder weekend, ze heeft een goede, vaste baan en de ijssalon zou haar gesettelde leventje weleens uit balans kunnen brengen. De ijssalon is zijn goede naam verloren, is er qua interieur ook niet al te best aan toe en zit niet bepaald op de meest druk bezocht locatie. Wel is Anna gek op het bereiden van eten en was ze dol op haar oma. Dat zij haar ijssalon heeft toevertrouwd aan Anna en Imogen kunnen de zussen dan ook niet zomaar negeren. Ze gaan er voor!

Het idee van Liefde met een parasolletje is goed. Hoewel het af en toe schakelen is tussen de zussen en dus het oogpunt waaruit het verhaal verteld wordt, leest het boek makkelijk. Er gebeurt een hoop, al blijven de gebeurtenissen vrij oppervlakkig. Zo is er een norse oud-werknemer van de ijssalon, een aantal andere winkeleigenaren die af en toe voorbij komen en de sores met de oom en tante van Imogen en Anna. Alles wordt wel een beetje aangestipt maar Clements gaat nergens echt de diepte in. Zelfs de reis van Anna naar Italië wordt niet genoeg uitgediept terwijl dat een mooie wending in het verhaal is. Anna leert daar Matteo kennen maar omdat zij een relatie heeft met Jon houdt ze hem op afstand. Daarna komt Matteo nog een enkele keer voor maar er had een grotere rol voor hem mogen zijn.

De spanningsboog in Liefde met een parasolletje mist. Alles kabbelt wel voort maar nergens is er enige spanning te bespeuren. De band tussen Anna en Matteo blijft lauw, de onenigheden met vriend Jon worden niet meer dan dat. Er komt geen echte ruzie tussen hen terwijl de gemoederen af en toe best hoog oplopen. Hetzelfde geldt voor de situaties met de tante van de zussen, Françoise. Deze tante permitteert zichzelf nogal wat uitspraken en hoewel zij uiteindelijk wel op haar plek wordt gezet, is het bijzonder dat de zussen het zo over zich heen laten komen. 

Clements weet wel degelijk een fijne sfeer neer te zetten, deze begint al met de titel Liefde met een parasolletje. Je waant je op de boulevard, ziet voor je hoe de zussen de ijssalon weer op de kaart proberen te zetten en leeft met hen mee. Het boek doet het genre feelgood roman eer aan en het is een fijn boek om te lezen. Daar blijft het wel bij. De personages missen de verdieping waardoor ze niet echt blijven hangen. Het is een fijn tussendoortje, net als een ijsje.

 

Recensie: Liefde met een parasolletje - Abby Clements

Liefde met een parasolletje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer de zussen Imogen - fotograaf, wereldreizigster - en Anna - moeder, marketeer -, de ijswinkel van hun grootmoeder erven, staan hun werelden op hun kop. Een ijswinkel aan de kust van Engeland, met slechte online reviews en iets te veel bezoekjes van de Voedsel- en warenautoriteit is niet precies waar ze op zaten te wachten. Hoe gaan twee onervaren zussen hun oma's nalatenschap redden? Terwijl Imogen de salon draaiende probeert te houden, vliegt Anna naar Italië om ambachtelijk Italiaans ijs te leren maken. En ze komt met veel meer terug dan alleen recepten...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

 • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

 • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

 • De leukste vampier boeken

 • Populaire boeken die in juli 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

 • Film top 6: juni 2020

 • Recensie: Vega hapjes easy

 • De ooievaarsclub

Zoek in artikelen