• onze waardering

Recensie: Winternacht RECENSIE

Recensie: Winternacht - Suzanne Vermeer

Winternacht speelt zich af in de Canadese stad Ottawa, waar psychologe Karin ter Duin halsoverkop naar is vertrokken, nadat ze te horen op haar vijfendertigste te horen heeft gekregen dat ze is geadopteerd. Samen met haar zoontje Sam verblijft ze in de stad, om haar vader en broer te ontmoeten. Er is echter meer aan de hand in de stad, want er is een vijfjarig meisje uit The Glebe verdwenen toen ze aan het wandelen was in een natuurpark met haar broertje en ouders. Karin wordt onverwacht betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen...

Winternacht begint met een spannend proloog die meteen de nieuwsgierigheid wekt naar het hele verhaal. We maken hier kennis met een nog onbekend personage die een heftige "winternacht" meemaakt. Daarna maken we kennis met Karin, die al snel van Nederland naar Canada vertrekt om haar familie te ontmoeten. Na een aantal bladzijden is al meteen duidelijk wat voor leven en persoonlijkheid Karin heeft. Zij is een intelligente vrouw die alles op een rijtje heeft, althans, tot ze hoorde dat ze geadopteerd is. Zoals gewend van de boeken van Suzanne Vermeer is de schrijfstijl erg vlot en leest het soepel weg. Ook nieuwe personages worden snel geïntroduceerd en het verhaal wordt verteld uit het oogpunt van verschillende personages. Vooral Karin en Jonas, de biologische broer van Karin, zijn vaak de "vertellers", maar ook Jonas' vriendin Hailey en de zus van Hailey, politieagente Dawn, staan vaak in het middelpunt van het verhaal. Ook krijgen we het verhaal te lezen uit het oogpunt van een vanaf het begin onbekend personage die in de ik-vorm vertelt. Dit maakt Winternacht extra spannend, want wie is deze mysterieuze persoon en wat heeft hij of zij met de gebeurtenissen in het verhaal te maken? Dat het verhaal uit meerdere oogpunten wordt verteld maakt het op de een of andere manier niet ingewikkeld, maar juist spannender. Het wekt de vraag op wat de personen allemaal met het plot te maken hebben en er wordt langzaam duidelijk waarom de dingen gebeuren hoe ze gebeuren. Ondanks dat het verschillende verhaallijnen zijn, komen ze allemaal op een mooie manier samen en kunnen verbanden worden gelegd die leiden tot een verbazende ontknoping. 

Het is heerlijk dat in dit boek van Suzanne Vermeer geen doekjes worden gewonden om alles wat er gebeurt in het verhaal en het verhaal direct "to the point" komt. De dialogen gaan vlot en de gebeurtenissen gaan in een goed tempo achter elkaar door. Hier moet je natuurlijk wel van houden, want zoek je een boek waarbij veel details en achtergrondinformatie over bijvoorbeeld personages of de omgeving waarin het zich afspeelt wordt verteld, dan is Winternacht niet het boek wat dat kan bieden. Maar lezers die daar wel van houden en een thriller willen lezen die snel wegleest, kunnen aan Winternacht veel plezier beleven. Het is een boek waarbij je verstand even op nul kan worden gezet terwijl je de pagina's ademloos omslaat. 

Winternacht heeft een sterk, mysterieus plot. Vanaf de eerste pagina wordt de nieuwsgierigheid van de lezer gewekt, waardoor de spanning met de pagina stijgt.

 

Recensie: Winternacht - Suzanne Vermeer

Winternacht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

  Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • De beste zomerboeken in 2021

 • 8x ijskoude thrillers die je wilt lezen

 • Bon Bini Beach

 • 10 x boekenthrillers die je afgelopen jaar niet hebt mogen missen

Zoek in artikelen