• onze waardering

Recensie: Dagelijkse kost 2 RECENSIE

Recensie: Dagelijkse kost 2

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal schrok van de cover van Dagelijkse kost 2 toen ik hem uit de doos haalde. Jeroen Meus staat er namelijk groot op afgebeeld. Persoonlijk vind ik het meer bij een kookboek passen als er gerechten of ingrediënten op de cover staan. Nu lijkt het eerder op een biografie van Jeroen Meus. 

Dagelijkse kost 2 heeft geen duidelijke hoofdstukindeling. Alle soorten gerechten staan door elkaar. Zo kan je vis vinden op bladzijde twaalf maar ook op bladzijde tweehonderd tweeënzestig. Dit doet het kookboek zelf echter niet tekort. De recepten, de uitleg en de foto’s zijn simpel vormgegeven. Door deze simpele vormgeving nodigt het boek uit om open te slaan, daarnaast zijn de recepten hierdoor erg overzichtelijk vormgegeven. 

Als eerste heb ik zeebaars met peterseliepuree en paprikasalsa uitgeprobeerd. Door de foto naast het recept liep het water me in de mond en was ik er erg benieuwd naar. Jullie moeten weten dat ik toen nog niet wist wat erin zat. Had ik dat wel geweten had ik waarschijnlijk een ander recept uitgekozen. Het was namelijk behoorlijk wat werk om alle ingrediënten te kopen. Zo kan je de zeebaars dus niet in de supermarkt kopen, gelukkig zit er een visboer bij ons in de buurt. Ook maakt Jeroen Meus gebruik van heel veel verschillende soorten verse kruiden waar je dus amper iets van gebruikt. Tip aan mezelf: koop gedroogde kruiden in potjes. Ondanks alle struggles stond er uiteindelijk zeebaars met peterseliepuree en paprikasalsa op tafel. En het was het helemaal waard!

Dagelijkse kost 2

Het tweede recept wat bij ons thuis uitgeprobeerd is is Stromboli. Dit is een soort gevulde pizza. Toen ik ziek was heeft mijn moeder dit voor mij gemaakt. Het zag er erg lekker uit en doordat er broccoli in zat was het een van de enige dingen waar ik echt trek in had. Zoals mijn moeder het omschreef: ‘’Makkelijk te doen en erg lekker resultaat.’’

Dagelijkse kost 2 van Jeroen Meus heeft een groot aantal verschillende gerechten. Door de simpele en duidelijke beschrijving van de recepten is het kookboek een echte aanrader voor elke beginnende kok. Echter zijn de ingrediënten die gebruikt worden niet altijd even makkelijk te verkrijgen.

 

Recensie: Dagelijkse kost 2

Dagelijkse kost 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor Dagelijkse kost 2 brengt Jeroen Meus 101 nooit eerder gepubliceerde recepten samen in een prachtig vormgegeven boek, afgewisseld met karakteristieke foto's van Thomas Sweertvaegher en zijn eigen filosofie over voeding, koken en bij uitbreiding het leven. Echte klassiekers, verrassende veggie stoofpotjes, frisse salades en snelle pasta's: stuk voor stuk klaargemaakt met liefde en passie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

 • Film & Serie Top 6: juni 2023

 • Recensie: XO, Kitty

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Zomerkost

Zoek in artikelen