• onze waardering

Recensie: In het diepe RECENSIE

Recensie: In het diepe - Estelle Maskame 

MacKenzie Rivers wordt door haar oude beste vriendin, Daniëlle, afgewimpeld, nadat ze elkaar tegenkomen in een restaurantje. Dat is ook niet zo gek, want na een tragisch ongeluk met de ouders van Daniëlle hebben ze elkaar niet meer gesproken. Dat is inmiddels een jaar geleden, en Daniëlle is in dat jaar ook niet meer uit huis gegaan. Net als haar knappe broer, Jaden. MacKenzie was altijd verliefd op hem, maar ook hem heeft ze een jaar moeten missen. Toch groeien MacKenzie en Jaden meer en meer naar elkaar toe, en dan realiseert MacKenzie zich dat haar gevoelens voor Jaden nooit over zijn gegaan. Zal het haar lukken om weer te worden toegelaten in het leven van Jaden en Daniëlle?

Estelle Maskame is een schrijfster die we allemaal wel kennen van de Did I Mention I Love You-trilogie. Als je, net als velen, van deze trilogie genoten hebt, is de kans erg groot dat je ook van In het diepe zal gaan genieten. Dit boek is namelijk in dezelfde schrijfstijl geschreven als haar trilogie. Zo wordt er bijvoorbeeld onwennig veel gebruik gemaakt van uitroeptekens. Het is nog steeds onwijs knap dat Estelle Maskame dit boek op zo'n jonge leeftijd neer weet te zetten, maar je kan ook wel merken dat dit door een jonger iemand wordt geschreven. Het taalgebruik is bijvoorbeeld erg simplistisch, bijna kinderachtig zelfs. Daarnaast lijken de settingen van dit boek en haar trilogie op elkaar. MacKenzie wordt in In het diepe ook verliefd op een jongen die op dat moment onbereikbaar is. En laat die jongen er nou ook nog eens onwijs goed uit zien!

Het boek is dus zeker met de serie te vergelijken, alhoewel er ook nog meer dingen meespelen in dit boek dan alleen maar de liefde. Jaden en Daniëlle hebben namelijk veel te verwerken, omdat een tragisch ongeval is voorgevallen met hun ouders. Maar hoe ga je hier als beste vriendin mee om? Steun je ze? Geef je ze ruimte? Een jaar geleden had MacKenzie hier geen idee van, wat de reden is waarom ze maar besloten heeft om helemaal niets te doen. Dit lijkt natuurlijk helemaal niet logisch, want voor je beste vrienden moet je er gewoon zijn, punt. Maar toch had MacKenzie zo haar redenen om ervoor te kiezen om niets te doen. In het diepe blijft dus niet alleen maar oppervlakkig, maar Estelle Maskame probeert ook de diepte in te gaan.

Echter slaat het diepere gedeelte van het boek niet aan bij de lezer. Dit komt voornamelijk doordat Estelle Maskame een erg jeugdige en luchtige schrijfstijl gebruikt. Dat is totaal geen probleem met zo'n vlot verhaal als dit, maar wel als je daarbij ook de diepte in wil gaan. Door haar te vlotte pen weet ze de lezer hierdoor niet te raken. Daarnaast is het verhaal voorspelbaar. Als lezer zie ja al van mijlenver aankomen dat MacKenzie en Jaden bij elkaar zullen komen. Dit zal niet veel uit te maken, als de weg daar naartoe maar interessant genoeg wordt gemaakt. Ook dat is in In het diepe in het geval. Er gebeurt gedurende het verhaal niet veel bijzonders, en dat is iets wat je mist als je een verhaal leest waarbij de schrijfster ook de diepte in probeert te gaan.

Alhoewel het verhaal je niet van je stoel zal blazen, is In het diepe toch een vermakelijk boek. Je zal bijna kunnen zetten dat dit een guilty pleasure is, maar zo slecht is het ook weer niet. Het is best een prima boek; je ziet gewoon alles al ver van tevoren aan komen. In het diepe is een standalone, wat betekent dat er geen serie van gemaakt wordt. Dit maakt In het diepe een prima boek om tussendoor te lezen, zeker als je genoten hebt van de Did I Mention I Love You-trilogie.

 

Recensie: In het diepe - Estelle Maskame 

In het diepe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jaar geleden viel MacKenzie als een blok voor de scheve glimlach van Jaden. Maar nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest. En ondanks haar gevoelens kan Kenzie het niet aan om nog een familietragedie te doorstaan met Jaden. Dus loopt ze van hem weg. Maar als ze hem na een jaar toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal MacKenzie de sprong in het diepe durven te wagen?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Did I mention I love you?

 • Recensie: Did I Mention I Need You?

 • Recensie: Did I Mention I Miss You

 • Recensie: Just dont mention it

 • In het diepe - Kate Davies

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen