• onze waardering

Recensie: Restyle je huis RECENSIE

Recensie: Restyle je huis - Holly Becker & Joanna Copestick

In Restyle je huis laten Holly Becker en Joanna Copestick je de beste ideeën van een aantal bekende stylisten zien. Zo leer je hoe je jouw woonruimte creatief en persoonlijk kunt inrichten.

Het boek laat zien hoe je met de materialen en accessoires die je al hebt, of met een beperkt budget, je huis een geheel nieuwe uitstraling kunt geven. Of je nu houdt van industrieel, vintage of modern, van landelijk of retro, met Restyle je huis krijg je alle inspiratie waar je naar op zoek bent. 

Restyle je huis is ingedeeld in een viertal hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk gaan de auteurs dieper in op ruimtelijk inzicht, waarin tips en trucs over het indelen van verschillende ruimtes, plattegronden en het belang van een goede planning en woonwensen centraal staan. Erg zinvol wanneer je bijvoorbeeld een lege ruimte wilt gaan indelen of bij bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning. Het maken van een goede plattegrond van een ruimte is echter niet eenvoudig en de gegeven tips bieden m.i. onvoldoende houvast hiermee vooruit te kunnen, al zijn sommige opmerkingen zeker bruikbaar. Vervolgens wordt in het tweede hoofdstuk dieper ingegaan op de verschillende woonstijlen. Met beeldmateriaal worden diverse voorbeelden gegeven van bijvoorbeeld een modern, kleurrijk of eclectisch interieur.

De hoofdstukken erna geven achtereenvolgens voorbeelden van verschillende kamers en belangrijke details waar je rekening mee kunt houden, zoals spiegels of bloemen, bij het sfeer geven aan een interieur. Op zich is de keuze van de auteurs om van een algemene indeling steeds verder op detailniveau te gaan (in)richten logisch. Restyle je huis kent echter een erg rommelige indeling waardoor de op zich waardevolle tips en trucs in de chaos verloren gaan. Daarbij spreken de foto's van de interieurs niet erg aan. De combinatie tekst in verschillende lettertypen en foto's van diverse interieurstijlen is verwarrend en nodigt niet uit tot de beloofde inspiratie, wat jammer is, zeker omdat de opbouw en beschrijving van het boek hoge verwachtingen wekte. Want wie wil er nu geen 1000 interieurideeën opdoen? 

Positief en leuk aan Restyle je huis is het korte stukje over hoe een moodboard te maken en je eigen stijl te ontdekken. Ook in het hoofdstuk over details zijn zeker een aantal goede tips te vinden. Helaas zijn deze te mager om hiermee een positief oordeel over dit boek te rechtvaardigen. Al met al valt Restyle je huis van Holly Becker en Joanna Copestick daarmee behoorlijk tegen.

 

Recensie: Restyle je huis - Holly Becker & Joanna Copestick

Restyle je huis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Restyle je huis laat zien hoe je met de materialen en accessoires die je al hebt, of met een beperkt budget, je huis een hele nieuwe uitstraling kunt geven. In vier hoofdstukken deelt Holly Becker de beste ideeën van een aantal bekende stylisten over hoe je je woonruimte op een persoonlijke en creatieve manier kunt inrichten. - Ruimtelijk inzicht- Vind je stijl- Kamer voor kamer- De belangrijke details Hoe maak je je eigen moodboard, welke kleurcombinaties werken goed, hoe kun je een ruimte praktisch indelen en hoe maak je hiervan een plattegrond, en hoe bepalend kunnen accessoires zoals vazen, bloemen en kussens zijn. Het komt allemaal aan bod. Of je nu houdt van industrieel, vintage of modern, van landelijk of retro: met dit boek krijg je de ideeën waarnaar je op zoek bent!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

 • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

 • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

 • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

 • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • Grappige boeken die je hardop laten lachen

 • Het gestolen kind - Diney Costeloe

 • Recensie: Kijk eens wat ik kan!

Zoek in artikelen