• onze waardering

Recensie: Koken in het weekend, eten de hele week RECENSIE

Recensie: Koken in het weekend, eten de hele week- Hilde Deweer

Koken in het weekend en de hele week kunnen eten klinkt zo handig, maar het kookboek Koken in het weekend, eten de hele week van Hilde Deweer is dat bepaald niet. 

Het probleem begint al bij het gekozen font van de letters van Koken in het weekend, eten de hele week . Deze is hier en daar vrij onduidelijk doordat de opening in de letters O, D, P, A, B en R helemaal ingevuld is lijken de letters hier en daar gewoon een gekleurd vlakje. Vervolgens is er in het ingrediënten lijstje bij een aantal recepten geen gewicht gebruikt maar een aantal. Als het om tomaten gaat is dat niet zo’n probleem, maar takjes tijm verkopen ze niet in aantallen maar op gewicht. Aan de hoeveelheid die je nodig hebt van elk ingrediënt kun je zelf vaak wel inschatten voor hoeveel personen het recept is. Toch is het wel handig als ze dat erbij zetten, scheelt weer eten weg gooien. 

Ik moet ze nageven dat het bij de recept uitleg duidelijk is wat je in het weekend moet voorbereiden en wat je doordeweeks nog moet doen. De uitleg had echter wel wat uitgebreider gemogen. Eén van de recepten die ik heb uitgeprobeerd was Tagliatelle met pesto van appelkappers de uitleg bestaat uit welgeteld zes regels waar je zelf goed op moet letten anders kan je het nog verkeerd begrijpen ook!

Zelf vind ik het heel fijn als er in het kookboek foto’s van het gerecht bij het recept staan, zo kan ik bedenken of ik het lekker zou gaan vinden. In dit kookboek miste ik dit bij een aantal recepten. Daarnaast was de foto, als die er bij stond, bij elk recept op een andere plek geplaatst wat leuk is voor de afwisseling maar ook erg afleid. Maar goed dit is persoonlijke voorkeur.

Als eerste heb ik worteltaart met chorizo geprobeerd. Het was een leuk idee en ook wel lekker maar er zaten ingrediënten in die je normaal gesproken niet koopt en je twintig keer de supermarkt door moet om alles te vinden. Als je dan alle ingrediënten verzameld heb komt echter het probleem van het kookboek. De kaft is van karton waardoor het boek elke keer dicht valt. Dit is niet handig als je handen onder de olie zitten en je wil weten wat de volgende stap is. Het eindresultaat was op zich wel lekker maar zal niet mijn favoriet worden, een kwestie van smaak.Koken in het weekend

Zoals ik al zei heb ik het recept Tagliatelle met pesto van appelkappers uitgeprobeerd. Ook hier had ik moeite om de ingrediënten te vinden. Echter was deze variatie op de saus wel erg lekker, ik zal deze dan ook zeker nog een keer maken alleen dan met minder ansjovis. Het was namelijk nogal zout.


Het kookboek Koken in het weekend, eten de hele week van Hilde Deweer is bepaald niet handig in de keuken, de ingrediënten zijn moeilijk te krijgen en de vormgeving laat hier en daar wat te wensen over.

 

Recensie: Koken in het weekend, eten de hele week- Hilde Deweer

Koken in het weekend

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geen tijd om elke dag te koken? Geen zin in ongezonde, kant-en-klare maaltijden? Geen geld voor foodboxen of afhaalgerechten?
  Dan is dit boek de ideale oplossing!
  Hilde Deweer is culinair redacteur en foodie pur sang, maar staat zelf ook graag achter het fornuis. Ze leert je met veel enthousiasme hoe je in het weekend kunt koken voor de hele week. Zo kun je elke dag lekker en gezond eten zonder uren in de keuken te staan.
  Hilde serveert je meer dan 75 recepten en receptideeën voor:
  * ovenschotels en stoofpotten
  * aardappel-, pasta- en rijstgerechten
  * quiches en snelle salades
  * en nog zo veel andere...
  die je enkel nog moet afwerken of opwarmen voor je aan tafel gaat. Daarom zijn deze gerechten ook ideaal als je gasten over de vloer krijgt.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: DNA

 • TopVintage.nl

 • 7 x De leukste prinsessenfilms met echte mensen

Zoek in artikelen