• onze waardering

Recensie: Delicious Ella met vrienden RECENSIE

Recensie: Delicious Ella met vrienden - Ella Mills 

Ella Mills werd bekend met haar blog Deliciously Ella. Daarnaast lanceerde ze haar eigen app, heeft ze drie Deli's in haar bezit en verkopen diverse winkels haar ‘energy balls’ en ‘breakfast cereals’. Naast dit alles heeft ze recentelijk al haar vierde kookboek uitgebracht Deliciously Ella met vrienden. Ella Mills kookt met plantaardige ingrediënten en hoopt hiermee mensen meer groente en fruit te laten eten. Hierbij zijn haar uitgangspunten: natuurlijk, simpel en eerlijk. Met dit boek wilt ze gezonde recepten neerzetten om te delen en om samen van te genieten.

Het boek begint met een uitgebreide inleiding over de opbouw van het boek en tips om gezond eten toegankelijk voor iedereen te maken. Hierna volgen de hoofdstukken met recepten: 's ochtends, licht en simpel, feestmaaltijden, bijgerechten, feestjes en tot slot zoetigheid. Dit boek bevat uiteenlopende recepten voor verschillende eetmomenten en eetgelegenheden: een snel ontbijtje onderweg, een uitgebreide brunch in het weekend, een bureaulunch, knus etentje, tuinfeest, een verjaardag, theeparty of een lekker toetje voor na de maaltijd. Het boek eindigt met een alfabetische index voor recepten, register en dankwoord. Dit boek heeft zoveel te bieden, neem als voorbeeld: bosbessenpannenkoeken, falafel van zoete aardappel met sesamzaadjes, gemarineerde bloemkoolsteaks met peperquinoa, pittige gebakken avocadofriet met een dipsaus van limoen, cashewnoten en koriander, bananentaart met rozijnen of sinaasappel-pistachetruffels.

Het eerste recept uit Deliciously Ella met vrienden dat ik kookte, waren pittige aardappelkoekjes met een tomaten knoflooksaus en als bijpassend gerecht de sperziebonen met tomaat. Dit was eenvoudig te maken en het was erg smaakvol door het verassende zuurtje van de citroen en het pittige van de peper. Wel hoopte ik op licht krokante aardappelkoekjes, maar deze bleven helaas vrij zacht. Evenals mogen sperziebonen van mij nog best bite hebben, maar ik vond ze te rauw. Zelf zou ik de sperziebonen voortaan liever toch even kort voorkoken of wat langer bakken. Dit leverde wel een mooi contrast op tussen verschillende texturen, dus ik snap de keuze voor de combinatie van deze gerechten wel.

Delicious Ella met vrienden

Het tweede recept uit Deliciously Ella met vrienden dat ik heb gekookt was een feestmaaltijd; de ovenschotel met aubergine en tomaat. Deze trok direct mijn interesse. Ik hou van ovenschotels en Ella gaf in haar inleidende verhaal aan dat dit één van haar favoriete recepten is. Kortom: ik moest deze ovenschotel gewoon maken. Daarnaast was ik ook zeer benieuwd naar de plantaardige variant van kaassaus op basis van cashewnoten, flespompoen en edelgist. Voor dit recept mag je gerust geruime tijd uittrekken. Het recept beslaat twee pagina's en kostte me 2,5 uur inclusief 0,5 uur oventijd. Dit komt vooral door het grillen van de groenten en het bereiden van de twee sauzen, wat een tijdrovend klusje is. Ik vond dit een heerlijke ovenschotel, vooral vanwege de sauzen en de crunchy laag op de top met hazelnoten, citroenschil en peterselie. De tomatensaus smaakte werkelijk verrukkelijk en ik zal deze zeker weten nog vaker als saus gebruiken voor andere ovenschotels of pasta's. De ovenschotel op deze manier zal ik niet vaak maken, maar dat heeft meer met het gebrek aan tijd te maken. Voor een feestmaaltijd is het wat mij betreft een uitermate geschikt en geslaagd recept.

Delicious Ella met vrienden

Deliciously Ella met vrienden laat zien dat je met uitsluitend plantaardige ingrediënten, geweldige maaltijden neer kan zetten, ongeacht het eetmoment of de eetgelegenheid. Dit boek straalt sfeer en gezelligheid uit en de foto's zijn om je vingers bij af te likken. Een paar kleine minpuntjes zijn wel te benoemen. De recepten bevatten geen indicatie van de bereidingstijd. Voor een aantal ingrediënten, met name meelsoorten, zal je ook echt naar speciaalzaken moeten gaan. Daarnaast zijn de recepten niet bepaald budgetvriendelijk, paar uitzonderingen nagelaten. Al met al is dit een prachtig boek wat zeker niet mag ontbreken in de kast bij een veganist of vegetariër. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor mensen met een allergie of intolerantie, doordat veel recepten notenvrij en glutenvrij zijn.

 

Recensie: Delicious Ella met vrienden - Ella Mills 

Deliciously Ella met vrienden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Met 'Deliciously Ella met vrienden' van Ella Mills zet je vrienden en familie in een handomdraai lekkere vegetarische en veganistische gerechten voor. Ella's recepten helpen je voor grote groepen te koken en het zijn feestelijke recepten die je zelfs je meest sceptische vrienden kunt voorzetten.

    Door Ella's menu's hoef je je niet langer af te vragen of bepaalde gerechten wel bij elkaar passen. Of het nu gaat om een relaxte brunch, een lastminutelunch of een chique diner: Ella zorgt voor heerlijke, voedzame recepten die er ook nog eens feestelijk uitzien.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Elke Dag Deliciously Ella

  • Deliciously Ella - Ella Mills

Zoek in artikelen