• onze waardering

Recensie: Anatomie van fitness en krachttraining RECENSIE

Recensie: Anatomie van fitness en krachttraining - Ken Ashwell

Anatomie van fitness en krachttraining is een boek voor studenten anatomie, fysiotherapie en sportwetenschappen, maar ook voor sporters die echt willen begrijpen hoe hun lichaam werkt tijdens het sporten geschreven door Ken Ashwell. In dit boek staan 50 oefeningen die veel worden gedaan in de sportschool – volgens Ken Ashwell zijn deze oefeningen zelfs onmisbaar – en vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe deze oefening op de goede manier gedaan moet worden. Hierbij wordt elke oefening uitgelegd met een duidelijke en mooie tekening van de spieren. 

Het boek begint met een duidelijk overzicht van de anatomie van het hele lichaam. Hierbij worden niet alleen de spieren behandeld, maar ook het skelet, het zenuwstelsel, het bloedvatenstelsel het ademhalingsstelsel en de bewegingen van het lichaam (voor dit laatste: hoe alle bewegingen heten. Je hoofd naar voren buigen heet bijvoorbeeld flexie en je hoofd naar achteren buigen extensie). De spieren zijn duidelijk getekend en de Latijnse namen worden hiervoor gebruikt, zoals bijvoorbeeld de Deltoideus voor de deltavormige spier op de schouder. Er hoort dan alleen wel musculus voor te staan, maar nog steeds kun je alle namen goed leren. Ook het verloop is duidelijk getekend. 

De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende categorieën: oefeningen voor de borstspier, rugspier, arm- en schouderspieren, been- en bilspieren en spieren van de romp. Elke oefening is duidelijk uitgewerkt: wat heb je nodig voor de oefening, wat is de juiste houding, welke spieren train je ermee en ook vooral: wat kan je hier fout doen, zodat blessures kunnen worden voorkomen. Daarnaast is een handige bijdrage van dit boek de verschillende variaties op de oefening: zo kun je de dumbbell chest press op een lichte manier doen, maar ook op een zware manier. Niet alleen de oefeningen die alleen in de sportschool gedaan kunnen worden zijn uitgewerkt: ook wordt er duidelijk uitgelegd hoe je precies een push-up, een plank en een sit-up doet. Er is dus voor iedereen wat uit te halen. 

Daarnaast zijn de oefeningen duidelijk uitgelegd en voor iedereen te begrijpen. In de praktijk kan het nog lastig zijn om de oefeningen correct uit te voeren, omdat je jezelf niet kan zien. Door dit boek goed te bestuderen, voorkom je al een heleboel blessures en kun je beter gaan sporten, met meer kennis over je lichaam. Achterin anatomie van fitness en krachttraining kun je die kennis ook nog eens testen door middel van het kleurwerkboek. Hierin staan kleurplaten van de verschillende spieren, die je in kunt kleuren en vervolgens de juiste naam in kunt vullen. 

De anatomie van fitness en krachttraining is een erg handig naslagwerk voor iedereen die aan fitness en krachttraining doet: de belangrijkste oefeningen worden stap voor stap uitgewerkt, zodat je weet wat je doet en blessures kunt voorkomen. 

 

Recensie: Anatomie van fitness en krachttraining - Ken Ashwell

Anatomie van fitness- en krachttraining

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een waardevol boek voor zowel studenten anatomie, fysiotherapie en sportwetenschappen als gedreven sporters
    - Ontwikkeld om beter te begrijpen hoe het lichaam werkt tijdens het sporten
    - Meer dan 200 gedetailleerde anatomische illustraties
    - Met een uitgebreid overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels
    - Inclusief een 32 bladzijden tellend praktisch werkboek
    Dit boek legt duidelijk uit hoe 50 onmisbare oefeningen op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden. Het bevat ook tips die zijn gericht op verschillende niveaus van fitheid en waarschuwingen om blessures te voorkomen. Gedetailleerde anatomische illustraties laten zien hoe de spieren in elke oefening worden gebruikt - en maken onderscheid tussen actieve en stabiliserende spieren. Illustraties maken duidelijk welke spieren tijdens de verschillende oefeningen worden geactiveerd, vergroten de kennis van de anatomie en het inzicht in de werking van het lichaam, wat de effectiviteit van de work-out en revalidatieoefeningen verbetert.Voor inzicht in de locatie van al die spieren en beenderen bevat dit boek een geïllustreerd overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels en een werkboek met lijntekeningen van delen van het spierstelsel en skelet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • The Twilight Saga: Eclipse

  • Het vijfde meisje - J. D. Barker

  • Bekijk de nieuwe trailer van Underworld: Blood Wars

Zoek in artikelen