• onze waardering

Recensie: Tosti & Toast RECENSIE

Recensie: Tosti & Toast - Fern Green

In Tosti & Toast vind je zo'n vijftig recepten voor tosti's, panini's en toast. Met deze snelle recepten tover je in een mum van tijd klassieke of vernieuwende tosti's op tafel en leer je zelfs hoe je van een tosti een dessert kan maken. 

Ga aan de slag met dit leuke gele boekje, verdiep je in de wereld van gegrilde sandwiches en leer hoe je de allerbeste tosti's kan maken met diverse brood- en kaassoorten.

Tosti & Toast is een opvallend geel boekje met een leuke vormgeving. De cover is simpel maar leuk, ook de indeling spreekt aan en is daarbij nog eens enorm overzichtelijk. 

Fern Green begint haar boek met een inleiding, de uitleg van de symbolen en gaat dan over op de soorten brood en kaas die je kan gebruiken in haar recepten en welk brood en kaassoorten nu geschikt zijn voor welke tosti's. Ook besteedt ze aandacht aan de buitenkant van de tosti en is er een klein hoofdstukje waarin bijgerechten te vinden zijn.

Maar waar het boek nu echt om draait zijn de tosti', toast en panini's. Deze recepten vind je verdeeld over vijf hoofdstukken, nl. De klassiekers, Avontuurlijke tosti's, Ze smelten de kazen!, Grote trek en Zoete tosti's. Ik ben zelf een enorme fan van tosti's en dan nog het liefst de simpele klassiekers. Ik koos ervoor om het recept van de ham-kaas tosti uit te testen, uit het hoofdstuk "De klassiekers" en de cheddar en knoflook tosti uit het hoofdstuk "Ze smelten de kazen!".

Voor mij is er niets zo lekker als een simpele ham-kaas tosti die je uit het vuistje kan eten. Vroeger maakte ik hem dan ook met gewone kaas, zoals degene die wij tussen onze boterham eten en het brood dat toevallig in huis was. Het was dan ook de eerste keer dat ik hem volgens een recept maakte en bewust voor een bepaalde soort brood en kaas koos.

Tijdens het bakken merk je al meteen dat de kaas veel sneller smelt dan de kaas die je normaal gebruikt en dat de tosti er daardoor ook smeuïger uit zag. Ook was ik zelf nog niet op het idee van de grillpan gekomen. Meestal bak je ze in een gewone pan (of in een tosti-ijzer) maar in een gewone pan zijn ze veel vetter en worden ze ook minder knapperig.

Eens de tosti's gebakken waren heb ik ze natuurlijk onmiddellijk opgegeten en ik merkte wel degelijk verschil met de tosti's die ik daarvoor maakte. Alleen al de vrij stevige, taaie kaas die nu heerlijk smeuïg half uit de tosti droop was geweldig. Wij maken vanaf nu dan ook nog enkel maar tosti's met de beste ingrediënten.

Bij het doorbladeren van Tosti & Toast viel mijn oog onmiddellijk op dit recept. Ik zag een augurk op de foto en ik kreeg het water al in mijn mond, ik ben namelijk stapelgek op augurken!

Toen ik het recept las ontdekte ik dat het een tosti was die me wat deed denken aan bruschetta, daar wordt het brood namelijk ook ingesmeerd met look maar ik had nooit kunnen bedenken dat dit ook goed zou smaken bij een tosti. Dat gaf voor mij dan ook de doorslag om het zelf eens te testen.

Net zoals de andere tosti was ook dit exemplaar supersnel klaar. En hoewel je het brood enkel insmeert met een teentje look, moet ik zeggen dat dit erg veel aan de smaak deed. Bij de ham-kaas tosti proefde je echt de smaak van de ham die naar boven kwam, de cheddar en knoflook tosti smaakt daarentegen heel romig en zuiders. Na het proeven en vergelijke van deze verschillende tosti's moet ik vaststellen dat de smaak echt in de details en samenstelling zit. De juiste ingrediëntkeuze kan een simpele tosti echt een verrassende upgrade geven.

Wanneer je een kookboek over Tosti's en Toast ziet denk je soms al snel dat je dit simpele gerecht van binnen en van buiten kent en hier dus weinig uit kan leren, maar niets is minder waar! Ik moet eerlijk toegeven dat mijn kennis over tosti's zo basic was dat ik versteld stond van de recepten die ik uit dit boek maakte. Nooit eerder at je zo'n heerlijke, smeuïge tosti's en dat allemaal dankzij de tips van Fern Green. Dit leuke, mooi vormgegeven kookboek is zonder twijfel echt de moeite om in huis te halen!

 

​Recensie: Tosti & Toast - Fern Green

Tosti & toast

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De tosti is weer helemaal hot! Happy Tosti, Tosti World, Toastables, Tostihut, De Tosticlub en Tostibar: het is maar een kleine greep uit recent geopende horeca die alleen tosti's verkoopt. De tostitent is de nieuwe hamburgerbar.
    Met Tosti & Toast ga je thuis zelf aan de slag en je hoeft geen culinair wonder te zijn om de lekkerste creaties te maken die verder gaan dan de tosti ham- kaas uit de sportkantine. Tosti & Toast biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches.
    Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en clubsandwiches. Of waag je aan originele en verrassende creaties als tosti met feta, hummus en rode paprika of een pittige tosti met stilton en kimchi. Maak een tosti met cheddar, bloody mary- boter, bacon en rucola: de perfecte tosti tegen een kater. Met Tosti & Toast breid je je repertoire aanzienlijk uit!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Gezonde thee

  • Recensie: Sport- en energiedrankjes

Zoek in artikelen