• onze waardering

Recensie: Library kiss RECENSIE

Recensie: Library kiss - Kasie West 

Opgesloten zitten in een bibliotheek met een mysterieuze maar wat beschadigde jongen. Een droom of een nachtmerrie? Dat ga je lezen in dit boek. Autumn is niet zo van het redden van beschadigde jongens. Ze doet zich sterk, zelfverzekerd en gecontroleerd voor maar je merkt steeds meer dat dit een masker is. Dax lijkt gevaarlijk, wild en ongeïnteresseerd maar blijkt ook een klein hartje te hebben. Wanneer ze elkaar nodig hebben staan ze toch voor elkaar klaar en lees je over de start van een vriendschap. Twee tegenpolen die tot elkaar zijn veroordeeld. En wat gebeurt er dan wanneer de deuren van de bieb opengaan? Wanneer je ziet dat je toch wel uit twee heel verschillende werelden komt? Dat lees je in dit heerlijke boek.

Library kiss is uitgegeven door Young & Awesome. Een uitgever die je belooft dat wanneer je de boeken leest, je je geweldig zal voelen. Dit verhaal past helemaal in dat straatje. Het is de onschuldige versie van een soap. Juist die kinderlijke onschuldig maakt het allemaal puur en heerlijk om te lezen. Hoewel er ook serieuze dingen worden besproken voert blijheid en positieve spanning de boventoon in het verhaal. Je merkt dat het boek Library Kiss geschreven is voor jongeren maar ook volwassenen zullen ervan kunnen genieten. Reken alleen niet op intriges, exen en drama. Daar is het boek te lief voor.

De hoofdpersonen zijn leuk en je kunt je in ze verplaatsen. Je wil de ene persoon zijn en een relatie hebben met de ander. Ze blijven echter wel wat op de oppervlakte. Ook van de mensen om de hoofdpersonen heen krijg je een vrij vlak beeld en ze worden een beetje in een hokje gestopt. De verhaallijnen die naast de hoofdlijn lopen zijn ook niet zo meeslepend. Dit zorgt dat de focus echt voornamelijk ligt bij de twee hoofdpersonen. Op zich is dit niet heel erg omdat het een super leuke hoofdlijn is. Dit zorgt echter wel voor een boek met minder inhoud dan het zou kunnen hebben.

Het is mooi om te lezen dat psychische problemen worden meegenomen in het verhaal. Angsten, hoge eisen, instabiele thuissituaties, verdriet en je anders moeten voordoen dan je bent, het krijgt allemaal een plekje. Het is echter niet heel dramatisch geschreven, de toon blijft licht. Op deze manier leer je ook nog eens iets over wat er bij mensen kan spelen en dat er meer is dan alleen het masker wat ze opzetten. Hopelijk leert het mensen die het boek Library Kiss lezen om sensitiever met de omgeving om te gaan. We kennen, of zijn, allemaal wel mensen zoals Autumn en Dax, wat het boek dichtbij de belevingswereld brengt.

Kortom, een onschuldig, leuk, vermakelijk boek wat zorgt dat je je gelukkig voelt. Omdat je je er zo fijn door gaat voelen maken de mindere punten niet meer zoveel uit; het is gewoon leuk!

 

Recensie: Library kiss - Kasie West 

Library kiss

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.

    Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Outlander heeft haar Lord John Grey gecast en fans zijn niet blij

  • Vreemdeling

  • Atlas Obscura - Dylan Thuras

Zoek in artikelen