• onze waardering

Recensie: Het griezelhuis RECENSIE

Recensie: Het griezelhuis - Hetty van Aar 

Het griezelhuis van Hetty van Aar gaat over het meisje Yelien. Samen met haar vrienden bezoekt ze de kermis. Daar komen ze een waarzegster tegen. In het begin was ze nog een beetje sceptisch. Een waarzegster, dat is toch gewoon onzin? Maar dan besluit Yelien toch haar toekomst te laten voorspellen. De waarzegster ziet een huis in haar glazen bol en zegt dat Yelien daar niet binnen mag gaan, omdat het gevaarlijk is. Yelien gelooft haar eerst niet, maar wanneer ze tijdens het uitlaten van haar hond een verlaten huis ziet, lijkt de voorspelling van de waarzegster toch uit te komen.

Het griezelhuis is onderdeel van de boekenserie For Girls Only. Je hoeft echter niet de andere delen van de serie te hebben gelezen om dit verhaal te kunnen begrijpen. Dat is fijn, omdat je hierdoor de boeken in willekeurige volgorde kan lezen.

Het verhaal is zeer aantrekkelijk voor de jonge kinderen. Het is spannend, maar ook weer niet te eng. De spannende momenten zorgen ervoor dat je alsmaar blijft lezen om te weten hoe het verhaal verder afloopt. Het bevat ook enkele herkenbare verwijzingen naar het echte leven, zoals naar Facebook en Hollywood, wat het verhaal ook erg leuk maakt.

Een groot pluspunt is de schrijfstijl van Hetty van Aar. Ze schrijft vlot, de zinnen zijn niet te lang en ze gebruikt geen moeilijke woorden. Hierdoor leest het verhaal heel makkelijk weg. Ook de korte hoofdstukken dragen bij aan de vlotheid van het verhaal. Vooral de jongere lezers zullen deze aspecten waarderen.

Het boek is erg leuk vormgegeven. In het boek vind je namelijk kleine tekeningetjes, zoals hartjes, bloemetjes en hondjes die aantrekkelijk zullen zijn voor de jongere lezers. Daarnaast worden de chatberichten ook weergegeven als echte chatberichten in kleine vakjes in plaats van dat ze weergegeven zijn als normale tekst. Je merkt dan duidelijk dat het hier om een chatbericht gaat.

Ook de buitenkant van het boek bevat een kleine verrassing. Het boek heeft namelijk een glow in the dark cover. Als je de cover van het boek in een donkere ruimte bekijkt, geeft het licht. Al deze kleine details geven het boek net iets extra's, waardoor de kinderen het een feestje zullen vinden om dit boek te lezen.

Het griezelhuis van Hetty van Aar is dus een erg leuk boek dat de jongere lezers met plezier zullen lezen. Het verhaal is spannend genoeg om de aandacht van de kinderen vast te blijven houden, maar is ook weer niet te eng. De kleine tekeningetjes, de chatberichten die herkenbaar zijn weergegeven en de prachtige glow in the dark cover zijn ook hele leuke toevoegingen aan het boek.

 

Recensie: Het griezelhuis - Hetty van Aar 

For Girls Only! - Het griezelhuis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Yelien bezoekt samen met haar vriendinnen de kermis. Tegen haar zin gaat ze mee naar de waarzegster, ze gelooft echt niet in die onzin. Na lang turen in haar glazen bol mompelt de vrouw: 'Ik zie een huis... Je mag er niet in, maar toch moet je gaan. Maar pas op, ik zie gevaar.' Even is Yelien van slag door de raadselachtige voorspelling, maar al gauw lacht ze haar woorden weg. De volgende dag raakt Yelien haar hondje Twinky kwijt tijdens een boswandeling. Wanneer ze hem terugvindt in een verlaten landhuis, lijkt de voorspelling waarheid te worden...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: For girls only - De meisjes tegen de jongens

 • Recensie: For girls only! Party time!

 • Recensie: Het griezelhuis

 • Recensie: Eline in Love

 • Recensie: For Girls Only! - Love stories Yelien en blue boy

Zoek in artikelen