• onze waardering

Recensie: Simpel RECENSIE

Recensie: Simpel! - Stephane Reynaud​

Een 312 pagina tellend kookboek, 151 recepten en paginavullende afbeeldingen. Kan niet missen toch? Helaas voldoet Simpel! helemaal niet aan je verwachtingen zodra je dit ogenschijnlijke pareltje in je handen geduwd krijgt. 

Ben je geen vleesliefhebber – lees: grote lappen vlees en bijzondere vleessoorten – dan valt Simpel! je vast niet geheel in de smaak. Meer dan de helft bestaat uit recepten van dierlijke afkomst. Het onderdeel 'vis' valt wat in het water omdat dit een slap aftreksel blijkt van de vleeseterspagina's. Groenten en toetjes vallen daarbij zeker in het niet.

Zo zou ik direct zeggen voor vleesliefhebbers ideaal dus! Let daarbij wel op dat het eenpansgerechten zijn. Mocht je veel niet lusten, dan zul je direct een eigen draai moeten geven aan dit kookboek. 

Mijn vriend, een echte vleeseter, stopte ik het kookboek onder zijn neus – dan kon ikzelf (hater van hompen rund of koe, laat staan lieve konijntjes) voor hem wat klaar maken. Dolgelukkig dat hij een heerlijke maaltijd voorgeschoteld zou krijgen, viel hij het boek bijna aan. Maar na een half uur (ik was vergeten te zeggen: Simpel! is een dik exemplaar, heel dik) sloeg hij dit exemplaar van Stephane Reynaud wat teleurgesteld dicht. 

Zijn mening: waarom moet alles in één pan? Dat kan toch niet lekker zijn? De recepten worden beschreven als simpel, maar ook deze zijn vaak bewerkelijk of moeten lang op het vuur staan. 

Na lang wikken en wegen dus zijn we toch tot twee recepten gekomen.

De eerste maaltijd is een gerecht met rucola en sinaasappel. Een simpel bijgerecht voor bij een hoofdmaaltijd, of als salade tijdens de lunch. Eerlijk? Simpel is goed, maar het kauwen op wat sla met fruit en ui, is toch behoorlijk saai. 

Gerecht nummer twee - die een kansje kreeg – is een gerecht met nacho's en gehakt. Heerlijk, maar simpel en al zo uitgekauwd. Dit recept viel wel goed in de smaak, maar een nachoschotel is al zo simpel, misschien een beetje te simpel?

Aan te raden is Simpel! bij de echte 'meatlovers' die van simpele stukken vlees houden, waarbij de groenten als 'extraatje' op het bord liggen. Let er wel op dat alles dan ook wel bij elkaar in de pan wordt gegooid, dus je moet het lusten! Het commentaar op dit boek is en blijft, soms is simpel wat te simpel en gaat dit ten koste van de overheerlijke avondmaaltijd waar je na een dag zweten en zwoegen zo naar verlangt.

 

Recensie: Simpel! - Stephane Reynaud​

Simpel!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sommige mensen vinden koken moeilijk of ingewikkeld. Of hebben een hekel aan de afwas. Speciaal voor hen schreef Stéphane Reynaud dit kookboek. Om te laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn en dat je ook heerlijke dingen kunt bereiden met slechts één pan of ovenschaal. Met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn en aan de hand van heldere instructies wordt koken makkelijk en leuk. Echt waar! In dit boek vind je typische eenpanners als boeuf stroganoff en visstoofpotjes, maar bijvoorbeeld ook mosselen in chorizo-roomsaus en kip uit de oven. Vooraf, hoofd-, bij- en nagerechten, van vlees en vis tot vegetarisch: Simpel! bevat het allemaal.

    Stéphane Reynaud schreef verschillende succesvolle kookboeken, waaronder A propos bistro. Hij groeide op in de Ardèche en komt uit een familie van varkensboeren en slagers. Hij is chef-kok in zijn restaurant Villa 9 Trois in Montreuil, een voorstad van Parijs.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Aan tafel met Anna Chojnacka

  • Recensie: Wednesday

  • Artemis Fowl is de slechtst beoordeelde Disney+ release

Zoek in artikelen