• onze waardering

Recensie: De waarheid RECENSIE

Recensie: De waarheid - Melanie Raabe 

Phillip en Sarah Petersen zijn gelukkig getrouwd en hun zoontje maakt hun gezin perfect. Uiteraard kampen ze met de problemen waar elk stel ooit mee te maken krijgt. Het is maar goed dat Peter voor zakenreis naar Zuid-Amerika moet, zodat ze beiden in alle rust kunnen nadenken. Ze nemen afscheid van elkaar en Peter vliegt naar Amerika. Hij komt alleen nooit aan op zijn bestemming. Is hij ontvoerd, vermoord? Sarah en hun zoontje pakken na dit nieuws moeizaam hun leven weer op en na 7 jaar, nét als alles weer op de rails lijkt te zijn, krijgt Sarah een telefoontje. Phillip is gevonden! Met hun zoontje gaat ze naar het vliegveld om hem op te halen. Er is slechts één probleem: Phillip is Phillip niet en een vreemdeling gaat mee naar huis...

Raabe heeft een perfecte balans gevonden tussen de spanningsboog en relevante informatie over de hoofdpersonages. De spanning van een psychologische thriller is zeer goed voelbaar in De Waarheid. Vanaf het moment dat je het boek openslaat, borrelt er een gezonde dosis spanning onder de oppervlakte. De spanning haalt echter nergens een hoogtepunt; het blijft bij het borrelende gevoel. Het is leuk en verrassend om eens in spanning te zitten terwijl de moorden je niet om de oren vliegen of dat mensen opgesloten zitten in een ruimte. De personages kunnen gaan en staan waar ze willen en toch heerst er een fijne spanning. Raabe verrast de lezer door er nog een mooie plottwist in te gooien en het boek een mooi eind te geven.

Sarah is een sterk personage en heeft meteen als ze Phillip op het vliegveld ziet staan al door dat er iets niet klopt. Helaas zijn bedreigingen de oorzaak dat ze niet aan de bel trekt. Ze probeert naarstig oplossingen te vinden om de vreemdeling te ontmaskeren, maar spijtig genoeg hebben deze technieken niet het gewenste effect. De dingen die ze probeert zijn niet allemaal even realistisch, maar het sterkt wel het gevoel van sympathie aan.

De frustraties zijn voelbaar en spatten van de bladzijdes af. Als lezer wil je Sarah graag helpen en haar uit de benarde situatie helpen. Hierdoor ga je zelf meedenken naar oplossingen. De Waarheid draait voornamelijk om Sarah en de vreemdeling. Het zoontje is op de achtergrond aanwezig, evenals vrienden en familieleden. Hierdoor is de spanning tussen de twee hoofdpersonages Sarah en Phillip goed voelbaar, maar het zorgt er ook voor dat de overige personages sober zijn en soms zelfs aanvoelen als een stoorzender die de spanning juist opbreekt.

Er zullen weinig mensen niet meeleven en - vechten met het onrecht dat Sarah wordt aangedaan zodra de vreemdeling zich in haar leven worstelt. Door de sympathie dat de vlotte schrijfstijl geeft en het boeiende onderwerp van het boek, is De Waarheid voor groot publiek geschikt. Een fijne thriller die je na laat denken en nog even nasiddert. 

 

Recensie: De waarheid - Melanie Raabe 

De waarheid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?
  Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste jeugdthrillers

 • Ganbatte - Francesc Miralles & Héctor García 

 • De tas - Désanne van Brederode

 • Niemand zeggen - M.J. Arlidge

 • Een gouden gloed over Ruby Falls - Holly Martin

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De val

 • Best beoordeelde spannende boeken 2020

 • De waarheid - Colleen Hoover

 • De schaduw - Melanie Raabe

Zoek in artikelen