• onze waardering

Recensie: Food Talk RECENSIE

Recensie:  Food Talk - Kim Feenstra en Bénine Bijleveld

Het kookboek Food Talk van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld bevat zestig glutenvrije recepten en een heleboel prachtige foto’s. En wat mij betreft is dit kookboek een schot in de roos! Wat dit kookboek zo leuk maakt? Het is persoonlijk, makkelijk en zorgt ervoor dat je gelijk honger hebt. 

Het kookboek begint met een inhoudsopgave waarbij een uitleg staat over het verschil tussen lepels en welke maten gebruikt worden in de recepten. Dank! Bij elk kookboek moet je, je normaal gesproken afvragen welke lepel ze precies bedoelen en nu hoeft het eindelijk een keer niet! Het kookboek is verder ingedeeld in zes hoofdstukken: start, salades, soep, klein, groot en zoet. Voor iedereen die niet weet wat coeliakie inhoudt staat dat ook nog even uitgelegd. Elk hoofdstuk begint met een gesprek tussen Kim en Béline die zowel herkenbaar als hilarisch zijn. Hiermee is dan ook de trend gezet voor de rest van het boek. 

De vormgeving van het kookboek is speels, maar chique. De foto’s van Kim laten je het water in de mond lopen, maar ook de recepten van Bénine zijn zeker niet onsmakelijk beschreven. Bij elk recept staat niet alleen een foto van de uitkomst, maar ook van één van de dames met een persoonlijk stukje. Zo beschrijft Bénine dat sommige recepten uit het kookboek nog nooit uitgeprobeerd zijn tot het moment dat ze gefotografeerd werden en vertelt Kim dat ze haar zusje de bijnaam tomaat heeft gegeven. 

Nadat mijn buik toch echt hoorbaar begon te protesteren van de honger ben ik naar de winkel gerend om de ingrediënten te halen voor het eerste recept: Indiase wortelsoep. En wat denk je? Alles is gewoon te vinden in de supermarkt! Niet meer langs drie winkels moeten voordat je het recept een keer kan uitproberen. En wat was het lekker! Door de duidelijke uitleg van Bénine kan zelfs elke beginnende kok hier niks meer aan verpesten. 

Foodtalk

Als je naar je werk gaat is het belangrijk om een goede lunch bij je te hebben. Geen zin in standaard brood? Probeer dan zeker het glutenvrije naanbrood uit Food Talk eens! Het is super simpel en met de makkelijke en goede uitleg van Bénine zo gemaakt. Warm is het brood wel het lekkerst, maar ook afgekoeld is dit brood lekkerder dan de meeste broden die wel gluten bevatten. 

Foodtalk

Food Talk, met de overheerlijke recepten van Bénine Bijleveld en de verrukkelijke fotografie van Kim Feenstra, is een schot in de roos en zeker een aanrader voor iedereen! Het kookboek heeft een prachtige vormgeving, de recepten zijn goed en makkelijk uitgelegd en het eindresultaat is overheerlijk. Ik kan niet wachten tot jullie volgende kookboek!!

 

Recensie:  Food Talk - Kim Feenstra en Bénine Bijleveld

Food talk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Food Talk geven model en fotografe Kim Feenstra en foodblogger Bénine Bijleveld een kijkje in hun glutenvrije leven. De twee vriendinnen hebben een gezamenlijke passie: eten! Dit doen ze beide glutenvrij; voor Bénine een must vanwege haar intolerantie voor gluten en Kim kiest er voor omdat ze zich hier stukken beter bij voelt. In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl interviewt de cast van Mannenharten!

  • Mannenharten part II

  • Verliefd op Ibiza (BIOS)

  • Mannenharten (BIOS)

  • Verliefd op Ibiza (DVD)

Zoek in artikelen