• onze waardering

Recensie: Feasts RECENSIE

'Ohh', wat hou ik van Oosters eten: de geuren die je aanvliegen van kaneel en exotische kruiden en de keuken uit een ver en onbekend land. Feasts van Sabrina Ghayour heeft hierdoor uiteraard een streepje voor, maar als criticus kan ik ook geen enkel minpuntje aan dit boek ontdekken.

Feasts glittert letterlijk van je aanrecht. Blader eens door dit bijzondere kookboek heen en – je zult zien - de foto's zijn van hoge kwaliteit: geen pixeltje te zien en de afbeeldingen zijn zeker door een professionele fotograaf genomen. Wat een pareltje, nee wat een diamant van een boek.

Trek je dit boek uit de kast dan kom je voor een lastige keuze te staan: wat is er veel keuze. Zoveel smaken die je moet uitproberen, zeker als je van de onbekende, Oosterse keuken houdt.

In Feasts kun je hele menu's vinden voor een perfect gedekte tafel om te smullen van gerechten met een grote groep vrienden of met je familie. Ook kun je de gerechten natuurlijk afzonderlijk maken, zodat je een heerlijke avondmaaltijd op tafel zet. Van vegetarische maaltijden tot dips, en picknicklekkernijen tot brunches. Sabrina Ghayour laat geen enkele menugang achterwege.

Ik maakte allereerst – na goed zoeken tussen alle oogstrelende gerechtjes – een curry met kip, pistachenoten en zwarte peper. Het tweede gerecht zijn pittige pitabroodjes met kikkererwten, harissa en cheddar.

De curry was zeer smaakvol, ook omdat deze een tijdje op het vuur moest garen met verschillende onbekende kruiden zoals koriander, kardemomvlokken en gember. Door het sudderen op het vuur, trekken de kruiden in, waardoor deze curry extra smaakvol wordt. Een gerechtje uit Feasts die ik zeker nog vaker ga maken.

De pittige pitabroodjes met kikkererwten zijn zeer smaakvol. Allereerst bak je de kikkererwten met de verschillende kruiden, waaronder harissa. Voor mij een volkomen nieuw kruid, maar erg smaakvol. Hoe Sabrina Ghayour het doet weet ik niet, maar haar gerechten zijn extreem goed op smaak. Misschien klinken pitabroodjes met kikkererwten je wat saai in de oren, of vind je een curry ook al erg vaak genoemd? In Feasts worden deze gerechten zo gekruid en op smaak gemaakt dat het een uniek maaltje wordt om van te eten (en uiteraard voor te schotelen!).

Feasts is daarom een feestje om uit te koken. Het enige minpuntje: er is gewoonweg teveel keuze!

Feasts

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Feasts: dé opvolger van de succestitels Persiana en Sirocco

    Lange tafels gevuld met schalen Midden-Oosters eten en in goed gezelschap. Dat is Feasts, het derde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Na Persiana en Sirocco, waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met Feasts dat koken voor welke bijzondere gelegenheid ook, niet moeilijk is en voor iedereen haalbaar.

    Feasts geeft Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecue- en picknickfestijnen, imposante vegetarische maal- tijden, etentjes die je in een handomdraai maakt of menu's voor zeer bijzondere gelegenheden waarin je dubbel en dwars wilt uitpakken.

    Gril zeebaars in druivenbladeren, bereid garnalen met fenegriek en serveer kruidige kwartels in zure kersensaus. Weinig tijd maar wel uitpakken? Serveer in komijn gebakken padronpepers, wraps met oosterse kip en een pittige halloumisalade. Van brunch-, voor-, bij- en hoofdgerechten tot desserts en drankjes als mojito van muntthee. Feasts geeft prachtige Midden-Oosterse recepten om echt mee uit te pakken.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Top 10 films over eten

  • Stiletto’s in de keuken

  • Rudolph’s cupcakes compleet

  • Recepten voor mini potjes

Zoek in artikelen