• onze waardering

Recensie: Voedzaam & snel saladeboek RECENSIE

Recensie: Voedzaam & snel saladeboek - Jennifer & Sven

Iets minder enthousiast was ik toen ik het Voedzaam & snel saladeboek in mijn handen kreeg. De vormgeving is erg simpel en zodra je dit dunne boekje doorbladert, kom je simpele basisrecepten tegen voor salades - die je dan wel ook nog eens handig kunt meenemen. Oké, ik moet mezelf even voor het hoofd slaan. Want wat een verkeerde eerste indruk heeft dit kleine boekje van Jennifer en Sven mij gegeven.

Het Voedzaam & snel saladeboek heeft namelijk een totaal andere functie dan de luxe uitgeruste kookboeken, die bol staan van de perfecte afbeeldingen – met gerechten die je in feite nooit zo kan klaarmaken als op die befaamde foto's.

Nee, het Voedzaam & snel saladeboek is juist fantastisch. Dit saladeboek is eindelijk het boek zonder poespas en ook jij kunt de afbeeldingen evenaren.

Nog met een wat negatieve houding koos ik het saladegerecht met de meest onwaarschijnlijke combinatie: kidneybonen en banaan.  Oftewel de Kidneybonen rauwkostsalade met banaan. Met erg lage verwachtingen begon ik met het creëren van deze salade. Maar deze salade is niet alleen een lust voor het oog, het is ook nog een overheerlijke salade die juist wel de perfecte ingrediënten heeft die op de een of andere manier bij elkaar passen.

Deze vreemde saladecombinatie opende mijn ogen. Waar ik eerst negatief was over het Voedzaam & snel saladeboek, begon ik ineens te waarderen wat voor me lag. 'Hmm, wat makkelijk klaar te maken' en 'Oh, ook nog ideeën hoe je je salade makkelijk kunt meenemen'. Wat praktisch en handig! Oké, ik was om.

Het tweede bord vol met salade bestond uit een mangosalade met kiemgroenten en cashewnoten. Wat een heerlijk rijkgevulde salade. Ik moet eerlijk zeggen, als ze mij dit op het terras zouden voorschotelen met een mandje brood, heerlijk!

Kleine verbetertip: nu missen de ingrediënten de eventuele hoeveelheid vetten, suikers et cetera die in de salades zitten, wat dit praktische saladeboekje nog completer zou maken. Zo kun je in een oogopslag zien hoeveel calorieën je binnenkrijgt. En dat is toch wat je wilt weten als je zo'n gezonde salade eet. Een tip voor een tweede deel dus.

Al met al is Voedzaam & snel saladeboek van Jennifer en Sven een verrassing. Niet alleen is het formaat ideaal om mee te nemen, de 50 salades zijn smaakvol, ze zijn handig om mee te nemen en er staan veel variaties op de 'saaie' salade in. Praktisch en smaakvol dus!

Recensie: Voedzaam & snel saladeboek - Jennifer & Sven

Voedzaam & snel saladeboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het Voedzaam & Snel saladeboek van Jennifer & Sven zit boordevol inspiratie voor makkelijke, gezonde salades voor thuis, op het werk en onderweg. Simpele en gezonde recepten met ingrediënten uit alle seizoenen en geschikt als lunch, maaltijdsalade of bij een picknick. Makkelijk te bereiden en mee te nemen! Healthy on the go.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Rudolph’s cupcakes compleet

 • Stuur ons een kerstkaart en vier FEEST!

 • Recepten voor mini potjes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen